ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Profiterole

le-profiterol.jpg

Το profiterol δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις . Το αγαπάμε όλοι και όλες πάρα πολύ!Θα σας δείξω βήμα βήμα τη δική μου συνταγή για profiterol και θα καταλάβετε, γιατί δεν την αλλάζω με καμία!CHOUX

  • Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Ζύμη Choux

    1/2 δοσολογία απο τη συνταγή για ζύμη choux

    Κρέμα ζαχαροπλαστικής

    • 200γρ  γάλα
    • 50γρ κρέμα γάλακτος
    • 70γρ ζάχαρη
    • 1 αβγό
    • 1 στικ βανίλιας
    • 25γρ κορν φλάουρ
    • 40γρ βούτυρο 82% λιπαρά

    Sause σοκολάτα

    • 180γρ κρεμά γάλακτος
    • 80γρ γάλα
    • 40γρ ζάχαρη
    • 10γρ κακάο
    • 120γρ σοκολάτα κουβερτούρα  bitter
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.
    2. Μόλις πάρει βράση το μείγμα μας, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.
    3. Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά με μια σπάτουλα, μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη.
    4. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και τη χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα.
    5. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τα αβγά, το ένα μετά το άλλο.
    6. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε στρόγγυλα, μικρά choux.
    7. Ψήνουμε στους 170˚C σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄περιπου. Προσοχή, δεν ανοίγουμε τον φούρνο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

    Κρέμα ζαχαροπλαστικής

    1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρει μια βράση.
    2. Δίπλα στην κατσαρόλα, σε ένα σκεύος, έχουμε ανακατέψει, το κορν φλάουρ και το αβγό.
    3. Προσθέτουμε στο μείγμα του αβγού μισό από το ζεστό γάλα της κατσαρόλας, ανακατεύουμε καλά και το μεταφέρουμε όλο μέσα στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην καεί η κρέμα μας, και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά.
    4. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα άλλο σκεύος, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός για να ενωθούν.Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη,η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνια της κρέμας.
    5. Διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο μας μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.

    Sause σοκολάτα

    1. Σε ένα μπολ έχουμε ψιλοκόψει την κουβερτούρα.
    2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα, το γάλα, την ζάχαρη και το κακάο.
    3. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε με το μπλέντερ χειρός.
    4. Κατόπιν, χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στο μίξερ για να αφρατέψει και γεμίζουμε τα choux.
    5. Για να στήσουμε το profiterol καλύπτουμε το κάτω μέρος με λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζουμε, τοποθετώντας από πάνω τα γεμισμένα choux, ενώ στο τέλος προσθέτουμε τη sause σοκολάτας.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές