ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Profiterole

best profiterol .jpg

Το profiterol δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Το αγαπάμε όλοι και όλες πάρα πολύ! Θα σας δείξω βήμα-βήμα τη δική μου συνταγή για profiterol και θα καταλάβετε γιατί δεν την αλλάζω με καμία!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Ζύμη Choux

    • 1/2 δοσολογία απο τη συνταγή για ζύμη choux

    Κρέμα ζαχαροπλαστικής

    • 200γρ  γάλα
    • 50γρ κρέμα γάλακτος
    • 70γρ ζάχαρη
    • 1 αβγό
    • 1 στικ βανίλιας
    • 25γρ κορν φλάουρ
    • 40γρ βούτυρο 82% λιπαρά

    Sause σοκολάτα

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.
    2. Μόλις πάρει βράση το μείγμα μας, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.
    3. Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά με μια σπάτουλα, μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη.
    4. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και τη χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα.
    5. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τα αβγά, το ένα μετά το άλλο.
    6. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε στρόγγυλα, μικρά choux.
    7. Ψήνουμε στους 170˚C σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄περιπου. Προσοχή, δεν ανοίγουμε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

    Κρέμα ζαχαροπλαστικής

    1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρει μια βράση.
    2. Δίπλα στην κατσαρόλα, σε ένα σκεύος, έχουμε ανακατέψει το κορν φλάουρ και το αβγό.
    3. Προσθέτουμε στο μείγμα του αβγού μισό από το ζεστό γάλα της κατσαρόλας, ανακατεύουμε καλά και το μεταφέρουμε όλο μέσα στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην καεί η κρέμα μας και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά.
    4. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα άλλο σκεύος, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός για να ενωθούν. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας.
    5. Διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο μας μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.

    Sause σοκολάτα

    1. Σε ένα μπολ έχουμε ψιλοκόψει την κουβερτούρα.
    2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα, το γάλα, την ζάχαρη και το κακάο.
    3. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε με το μπλέντερ χειρός.
    4. Κατόπιν, χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στο μίξερ για να αφρατέψει και γεμίζουμε τα choux. 1.Ανοίγουμε σε όλα τα σουδάκια μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος και με την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής τα γεμίζουμε.
    5. Για να στήσουμε το profiterol σε μια πιατέλα ή ένα μεγάλο μπολ, καλύπτουμε το κάτω μέρος με λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζουμε, τοποθετώντας από πάνω τα γεμισμένα choux, ενώ ενδιάμεσα βάζουμε λίγη κρέμα ακόμη για να σταθούν.
    6. Στο τέλος προσθέτουμε τη sause σοκολάτας.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές