ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ρευστό κέικ σοκολάτα
Μέσα σε λίγα λεπτά έχετε έτοιμο ένα ρευστό κέικ, με πλούσια σοκολατένια γεύση! Και το σημαντικότερο είναι οτι δεν χρειάζεστε μίξερ για να το φτιάξετε!
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 22 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 6 αβγά
- 280γρ. ζάχαρη
- 190γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie
- 180γρ. βούτυρο 82%
- 90γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 βανίλιες
- 100γρ. φιστίκι Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αν δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπεν-μαρί, τα λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Αφήνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα να κρυώσουν λίγο. Δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός (αβγογδάρτης) τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρικαι τη βανίλια.
- Στη συνέχεια, ενώνουμε τα δυο μείγματα, δηλαδή το μείγμα με το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αβγά με το μείγμα με το βούτυρο και τη σοκολάτα.
- Γεμίζουμε μια στρογγυλή φόρμα 20εκ. την οποία έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και αλεύρι.
- Προσθέτουμε από πάνω χοντροκομμένα τα φιστίκια Αιγίνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα για 22' περίπου.
- Προσοχή! Μην το παραψήσετε γιατί θα χάσει τη ρευστή σοκολατένια υφή που πρέπει να έχει στο κέντρο.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές