ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρευστό κέικ σοκολάτας

fudge cake.jpg

Μέσα σε λίγα λεπτά έχετε έτοιμο ένα ρευστό κέικ, με πλούσια σοκολατένια γεύση! Και το σημαντικότερο είναι οτι δεν χρειάζεστε μίξερ για να το φτιάξετε!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 22 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 6 αβγά
    • 280γρ. ζάχαρη
    • 190γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie
    • 180γρ. βούτυρο 82% σε θερμοκρασία δωματίου
    • 90γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 βανίλιες
    • 100γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Αρχικά, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αν δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπεν-μαρί, τα λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
    3. Μόλις λιώσουν και ομογενοποιηθούν η σοκολάτα με το βούτυρο, αποσύρουμε την την κατσαρόλα απο τη φωτιά και το αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό.
    4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός (αβγογδάρτης) τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τις βανίλιες.
    5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα μέσα στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
    6. Γεμίζουμε μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα ή ένα τσέρκι 20εκ. το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο.
    7. Προσθέτουμε από πάνω χοντροκομμένα ή ολόκληρα τα φιστίκια Αιγίνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα για 22' περίπου.
    8. Προσοχή! Μην το παραψήσετε γιατί θα χάσει τη ρευστή σοκολατένια υφή που πρέπει να έχει στο κέντρο.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές