ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ρευστό κέικ σοκολάτας
Μέσα σε λίγα λεπτά έχετε έτοιμο ένα ρευστό κέικ, με πλούσια σοκολατένια γεύση! Και το σημαντικότερο είναι οτι δεν χρειάζεστε μίξερ για να το φτιάξετε!
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 22 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 6 αβγά
- 280γρ. ζάχαρη
- 190γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie
- 180γρ. βούτυρο 82% σε θερμοκρασία δωματίου
- 90γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 βανίλιες
- 100γρ. φιστίκι Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αν δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπεν-μαρί, τα λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Μόλις λιώσουν και ομογενοποιηθούν η σοκολάτα με το βούτυρο, αποσύρουμε την την κατσαρόλα απο τη φωτιά και το αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός (αβγογδάρτης) τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τις βανίλιες.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα μέσα στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Γεμίζουμε μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα ή ένα τσέρκι 20εκ. το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο.
- Προσθέτουμε από πάνω χοντροκομμένα ή ολόκληρα τα φιστίκια Αιγίνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα για 22' περίπου.
- Προσοχή! Μην το παραψήσετε γιατί θα χάσει τη ρευστή σοκολατένια υφή που πρέπει να έχει στο κέντρο.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές