ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Ρευστό κέικ σοκολάτα

chocolate-cake.jpg

Μέσα σε λίγα λεπτά έχετε έτοιμο ένα ρευστό κέικ, με πλούσια σοκολατένια γεύση! Και το σημαντικότερο είναι οτι δεν χρειάζεστε μίξερ για να το φτιάξετε!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 22 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αν δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπεν-μαρί, τα λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
    2. Αφήνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα να κρυώσουν λίγο. Δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστά.
    3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός (αβγογδάρτης) τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρικαι τη βανίλια.
    4. Στη συνέχεια, ενώνουμε τα δυο μείγματα, δηλαδή το μείγμα με το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αβγά με το μείγμα με το βούτυρο και τη σοκολάτα.
    5. Γεμίζουμε μια στρογγυλή φόρμα 20εκ. την οποία έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και αλεύρι.
    6. Προσθέτουμε από πάνω χοντροκομμένα τα φιστίκια Αιγίνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα για 22' περίπου.
    7. Προσοχή! Μην το παραψήσετε γιατί θα χάσει τη ρευστή σοκολατένια υφή που πρέπει να έχει στο κέντρο.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές