ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρευστό κέικ σοκολάτας

chocolate cake.jpg

Μέσα σε λίγα λεπτά έχετε έτοιμο ένα ρευστό κέικ, με πλούσια σοκολατένια γεύση! Και το σημαντικότερο είναι οτι δεν χρειάζεστε μίξερ για να το φτιάξετε!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 22 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αν δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπεν-μαρί, τα λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
    2. Αφήνουμε το μείγμα με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει λίγο. Δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό.
    3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός (αβγογδάρτης) τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια.
    4. Στη συνέχεια, ενώνουμε τα δυο μείγματα, δηλαδή το μείγμα με το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αβγά με το μείγμα του βουτύρου.
    5. Γεμίζουμε μια στρογγυλή φόρμα ή ένα τσέρκι 20εκ. το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και αλεύρι.
    6. Προσθέτουμε από πάνω χοντροκομμένα ή ολόκληρα τα φιστίκια Αιγίνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα για 22' περίπου.
    7. Προσοχή! Μην το παραψήσετε γιατί θα χάσει τη ρευστή σοκολατένια υφή που πρέπει να έχει στο κέντρο.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές