ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Best chocolate cookies

chocolate-cookies.jpg

Δεν έχει υπάρξει -και μεταξύ μας ούτε πρόκειται να υπάρξει- άνθρωπος που μπορεί να αντισταθεί στα υπέρ-σοκολατένια cookies μου. Είναι, με μία λέξη, μαγικά!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 60γρ ζάχαρη καστανή
    • 2 αβγά
    • 100γρ βούτυρο
    • 170γρ σοκολάτα κουβερτούρα
    • 40γρ αλεύρι μαλακό
    • 20γρ κακάο σκόνη κοσκινισμένο
    • 1κ.γλυκού baking powder
    • 200 σταγόνες σοκολάτας
    • 50γρ σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
    • 110γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
    • Βανίλια
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Στην αρχή, σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το baking, το κακάο, τη βανίλια, τις σταγόνες σοκολάτας καθώς και τις ψιλοκομμένες σοκολάτες (80γρ σοκολάτα γάλακτος και 70γρ σοκολάτα κουβερτούρα).
    2. Λιώνουμε είτε σε μπεν μαρί είτε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και τα 170γρ σοκολάτας με μεγάλη προσοχή, γιατί υπάρχει κίνδυνος να καούν.
    3. Έπειτα, στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητατη καστανή ζάχαρη με τα αβγά,
    4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο.
    5. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα. 1.Σε αυτή τη φάση η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή,την αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον. Αν το ζυμάρι μας είναι ακόμα μαλακό το αφήνουμε παραπάνω ώρα στο ψυγείο, δεν προσθέτουμε αλεύρι.
    6. Πλάθουμε μπαλάκια 55 γραμμάρίων και ψήνουμε στους 160˚C για 12΄ περίπου.
    7. Όταν βγουν από τον φούρνο είναι ακόμα μαλακά. Δεν χρειάζονται περισσότερο ψήσιμο, θέλουν λίγο χρόνο σε θερμοκρασία δωμάτιου να κρυώσουν.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές