ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Best chocolate cookies
Δεν έχει υπάρξει -και μεταξύ μας ούτε πρόκειται να υπάρξει- άνθρωπος που μπορεί να αντισταθεί στα υπέρ-σοκολατένια cookies μου. Είναι, με μία λέξη, μαγικά!
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 60γρ ζάχαρη καστανή
- 2 αβγά
- 100γρ βούτυρο
- 170γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 40γρ αλεύρι μαλακό
- 20γρ κακάο σκόνη κοσκινισμένο
- 1κ.γλυκού baking powder
- 200 σταγόνες σοκολάτας
- 50γρ σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 120γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στην αρχή, σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το baking, το κακάο, τη βανίλια, τις σταγόνες σοκολάτας καθώς και τις ψιλοκομμένες σοκολάτες (80γρ σοκολάτα γάλακτος και 70γρ σοκολάτα κουβερτούρα).
- Λιώνουμε είτε σε μπεν μαρί είτε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και τα 170γρ σοκολάτας με μεγάλη προσοχή,
- Έπειτα, στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητατη καστανή ζάχαρη με τα αβγά,
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο.
- Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα. 1.Σε αυτή τη φάση η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή,την αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον. Αν το ζυμάρι μας είναι ακόμα μαλακό το αφήνουμε παραπάνω ώρα στο ψυγείο, δεν προσθέτουμε αλεύρι.
- Πλάθουμε μπαλάκια 55 γραμμάρίων και ψήνουμε στους 160˚C για 12΄ περίπου.
- Όταν βγουν από τον φούρνο είναι ακόμα μαλακά. Δεν χρειάζονται περισσότερο ψήσιμο, θέλουν λίγο χρόνο σε θερμοκρασία δωμάτιου να κρυώσουν.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές