ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Best chocolate cookies
Δεν έχει υπάρξει -και μεταξύ μας ούτε πρόκειται να υπάρξει- άνθρωπος που μπορεί να αντισταθεί στα υπέρ-σοκολατένια cookies μου. Είναι, με μία λέξη, μαγικά!
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
 - Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ
- 60γρ ζάχαρη καστανή
 - 2 αβγά
 - 100γρ βούτυρο
 - 170γρ σοκολάτα κουβερτούρα
 - 40γρ αλεύρι μαλακό
 - 20γρ κακάο σκόνη κοσκινισμένο
 - 1κ.γλυκού baking powder
 - 200 σταγόνες σοκολάτας
 - 50γρ σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
 - 120γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
 - Βανίλια
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στην αρχή, σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το baking, το κακάο, τη βανίλια, τις σταγόνες σοκολάτας καθώς και τις ψιλοκομμένες σοκολάτες (80γρ σοκολάτα γάλακτος και 70γρ σοκολάτα κουβερτούρα).
 - Λιώνουμε είτε σε μπεν μαρί είτε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και τα 170γρ σοκολάτας με μεγάλη προσοχή,
 - Έπειτα, στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητατη καστανή ζάχαρη με τα αβγά,
 - Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο.
 - Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα. 1.Σε αυτή τη φάση η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή,την αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον. Αν το ζυμάρι μας είναι ακόμα μαλακό το αφήνουμε παραπάνω ώρα στο ψυγείο, δεν προσθέτουμε αλεύρι.
 - Πλάθουμε μπαλάκια 55 γραμμάρίων και ψήνουμε στους 160˚C για 12΄ περίπου.
 - Όταν βγουν από τον φούρνο είναι ακόμα μαλακά. Δεν χρειάζονται περισσότερο ψήσιμο, θέλουν λίγο χρόνο σε θερμοκρασία δωμάτιου να κρυώσουν.
 
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές
