ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Chocolate cupcakes με φράουλα

choco-cup-cakes-με-φράουλα.jpg

Λαχταριστά cupcakes που συνδυάζουν υπέροχα την απολαυστική γεύση και υφή ενός cupcake σοκολάτας με την αναπάντεχα δροσερή επικάλυψη ενός frosting φράουλας. Ο σχεδόν κλασικός συνδυασμός σοκολάτας και φράουλας σε μία νέα προσέγγιση. Δοκιμάστε τον!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    Cake

    • 170γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 250γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 αβγό
    • 1 κρόκος
    • Βανίλια
    • Αλάτι
    • 80γρ σταγόνες σοκολάτας
    • 100γρ ξινόγαλα
    • 130γρ αλεύρι μαλακό
    • 50γρ κακάο σκόνη
    • 5γρ baking powder

    Frosting φράουλα

    • 70γρ συμπυκνωμένη γεύση και άρωμα φράουλας Sugarworld
    • 200γρ βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 280γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
    • 3 κ. σούπας κρέμα τυρί
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    Για το cake

    1. Στην αρχή, κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι, το κακάο και το baking και τα ενώνουμε σε ένα μπολ.
    2. Έπειτα, χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 5΄, μέχρι αυτό να αφρατέψει καλά.
    3. Συνεχίζουμε, δουλεύοντας το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα, για να προσθέσουμε σταδιακά τα αβγά και τους κρόκους.
    4. Όταν τα αβγά ενσωματωθούν στο μείγμα, προσθέτουμε το μισό από το μείγμα με το αλεύρι και τις άλλες σκόνες που προετοιμάσαμε στο πρώτο βήμα της εκτέλεσης.
    5. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε προσεκτικά το ξινόγαλα. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι.
    6. Αδειάζουμε το μείγμα σε θήκες για cupcake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 15΄περίπου.

    Για το frosting φράουλα

    1. Πρώτα, χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι αυτό να αφρατέψει καλά.
    2. Μετά προσθέτουμε το τυρί κρέμα καθώς και την άχνη.
    3. Διατηρώντας τη μέτρια ταχύτητα στο μίξερ, σταδιακά προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας συνεχίζοντας το μέτριο χτύπημα, μέχρι ο πουρές να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα.
    4. Τοποθετούμε την κρέμα μας στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
    5. Όταν κρυώσουν τα cupcakes, βάζουμε το frosting σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και δημιουργούμε ροζέτες.
    6. Αν θέλουμε λιώνουμε σοκολάτα κουβερτούρα και βουτάμε μέσα φράουλες για να στολίσουμε τα cup cakes.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές