ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cupcakes σοκολάτας με φράουλα

cupcakes mε φράουλα και σοκολάτα .jpg

Λαχταριστά cupcakes που συνδυάζουν υπέροχα την απολαυστική γεύση και υφή ενός cupcake σοκολάτας με την αναπάντεχα δροσερή επικάλυψη ενός frosting φράουλας. Ο σχεδόν κλασικός συνδυασμός σοκολάτας και φράουλας σε μία νέα προσέγγιση. Δοκιμάστε τον!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 16 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Κέικ

    • 50γρ. κακάο σκόνη
    • 100γρ. καστανή ζάχαρη
    • 250γρ. φρέσκο γάλα
    • 130γρ. βούτυρο
    • 150γρ. άχνη ζάχαρη
    • 2 αβγά
    • 220γρ. αλεύρι μαλακό
    • 1/2 κ.γλυκού baking powder
    • 1/2 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
    • 1 βανίλια

    Frosting φράουλα

    Διακόσμηση

    • 15 φρέσκες φράουλες για
    • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για το κέικ

    1. Ξεκινάμε την συνταγή μας πάντα με σώστη προετοιμασία έχοντας όλα τα υλικά ζυγισμένα και σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking και την μαγειρική σόδα.
    3. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά το γάλα, την καστανή ζάχαρη, και το κακάο μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν καλά.
    4. Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη να κρυώσει το γάλα, πριν το χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή.
    5. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη για 5΄, μέχρι αυτό να αφρατέψει καλά.
    6. Συνεχίζουμε, δουλεύοντας το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά.
    7. Όταν τα αβγά ενσωματωθούν στο μείγμα, κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι.
    8. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα.
    9. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε 14-15 θήκες για cupcake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 16΄περίπου.

    Για το frosting φράουλα

    1. Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ, με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 6΄περίπου, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
    2. Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτουμε την συμπυκνωμένη γεύση φράουλας και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί καλά στην κρέμα.
    3. Τοποθετούμε την κρέμα μας στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
    4. Όταν κρυώσουν τα cupcakes, βάζουμε το frosting σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και δημιουργούμε ροζέτες.
    5. Για την διακόσμηση λιώνουμε σοκολάτα κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά και βουτάμε μέσα φράουλες για να στολίσουμε τα cup cakes.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές