ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Cupcakes σοκολάτας με φράουλα
Λαχταριστά cupcakes που συνδυάζουν υπέροχα την απολαυστική γεύση και υφή ενός cupcake σοκολάτας με την αναπάντεχα δροσερή επικάλυψη ενός frosting φράουλας. Ο σχεδόν κλασικός συνδυασμός σοκολάτας και φράουλας σε μία νέα προσέγγιση. Δοκιμάστε τον!
- Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 16 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Κέικ
- 50γρ. κακάο σκόνη
- 100γρ. καστανή ζάχαρη
- 250γρ. φρέσκο γάλα
- 130γρ. βούτυρο
- 150γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 αβγά
- 220γρ. αλεύρι μαλακό
- 1/2 κ.γλυκού baking powder
- 1/2 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 βανίλια
Frosting φράουλα
- 2κ.σούπας συμπυκνωμένη γεύση και άρωμα φράουλας Sugarworld
- 250γρ βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 210γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
Διακόσμηση
- 15 φρέσκες φράουλες για
- 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ
- Ξεκινάμε την συνταγή μας πάντα με σώστη προετοιμασία έχοντας όλα τα υλικά ζυγισμένα και σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking και την μαγειρική σόδα.
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά το γάλα, την καστανή ζάχαρη, και το κακάο μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν καλά.
- Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη να κρυώσει το γάλα, πριν το χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή.
- Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη για 5΄, μέχρι αυτό να αφρατέψει καλά.
- Συνεχίζουμε, δουλεύοντας το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά.
- Όταν τα αβγά ενσωματωθούν στο μείγμα, κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε 14-15 θήκες για cupcake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 16΄περίπου.
Για το frosting φράουλα
- Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ, με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 6΄περίπου, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτουμε την συμπυκνωμένη γεύση φράουλας και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί καλά στην κρέμα.
- Τοποθετούμε την κρέμα μας στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
- Όταν κρυώσουν τα cupcakes, βάζουμε το frosting σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και δημιουργούμε ροζέτες.
- Για την διακόσμηση λιώνουμε σοκολάτα κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά και βουτάμε μέσα φράουλες για να στολίσουμε τα cup cakes.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές