ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cupcakes σε χωνάκια παγωτό

ice cream cupcakes.jpg

Xαρούμενα καλοκαιρινά cupcakes, ψημένα μέσα σε χωνάκι παγωτού με διπλό frosting που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Κέικ

    • 170γρ. ζάχαρη
    • 3 αβγά μεσαία
    • 170γρ. ηλιέλαιο
    • βανίλια
    • 150γρ. γιαούρτι
    • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 230γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • Μια πρέζα αλάτι
    • 150γρ. σταγόνες σοκολάτας
    • 16-18 χωνάκια παγωτού

    Βουτυρόκρεμα

    • 300γρ βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 240γρ άχνη ζάχαρη
    • βανίλια
    • 3κ.σούπας κακάο

    Διακόσμηση

    • Πολύχρωμη τρούφα
    • 100γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Αρχικά στερεώνουμε τα χωνάκια παγωτού μέσα σε θήκες για cupcakes.
    2. Φτιάχνουμε δαχτυλίδια από αλουμινόχαρτο, τα περνάμε στα χωνάκια για να στερεωθούν μέσα στις θήκες και να μην πέσουν την ώρα που ψήνονται.
    3. Ζυγίζουμε όλα τα υλικά για το κέικ και τα έχουμε πάνω στον πάγκο σε θερμοκρασία δωματίου.
    4. Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά, την ζάχαρη, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να διογκωθούν και να ασπρίσουν.
    5. Όταν το μείγμα με αβγά τριπλασιαστεί σε όγκο και γίνει μια αφράτη κρέμα, χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο.
    6. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε 2-3 φορές, προσθέτουμε το γιαούρτι,τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
    7. Μοιράζουμε το μείγμα του κέικ στα χωνάκια παγωτού και ψήνουμε στους 160˚C σε προθερασμένο φούρνο για 15΄περιπου.
    8. Παράλληλα ετοιμάζουμε την βουτυρόκρεμα και λιώνουμε την λευκή σοκολάτα.
    9. Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο, την άχνη και την βανίλια για 6΄ περίπου να αφρατέψει η κρέμα βουτύρου.
    10. Κρατάμε στην άκρη την μισή ποσότητα από την κρέμα. Προσθέτουμε το κακάο στην υπόλοιπη βουτυρόκρεμα που βρίσκεται μέσα στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγο ακόμα.
    11. Έχουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ, γεμίζουμε με ένα κουτάλι την μια πλευρά της σακούλας με βουτυρόκρεμα βανίλια και την άλλη πλευρά της σακούλας με βουτυρόκρεμα κακάο.
    12. Γαρνίρουμε τα cupcakes κυκλικά, όπως ακριβώς βγαίνει το παγωτό μηχανης και προσθέτουμε από πάνω χρωματιστή τρούφα ή λίγη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές