ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cupcakes με λεμόνι και μέλι

lemon and honey cupcakes_.jpg

Θεϊκά cupcakes με νοσταλγικό άρωμα λεμονιού και μέλι.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 90γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 100γρ μέλι
    • Ξύσμα από ένα λεμόνι
    • 1 αβγό
    • 1 κρόκος αβγού
    • 160γρ αλεύρι μαλακό
    • Μια πρέζα αλάτι
    • 1/4 γλυκού baking powder
    • 1/4 γλυκού μαγειρική σόδα
    • 100γρ ξινόγαλα
    • βανίλια

    Λεμόνι κονφί

    • 2 λεμόνια βιολογικά κατά προτίμηση
    • 100γρ ζάχαρη
    • 200γρ νερό

    Γλάσο λεμόνι

    • 30γρ φρέσκο χυμό λεμόνι
    • 15γρ μέλι
    • 150γρ άχνη ζάχαρη
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε την συνταγή μας με το κονφί λεμονιού.
    2. Κόβουμε τις φλούδες λεμονιού σε πολύ λεπτές λωρίδες, αφαιρούμε το λευκό μέρος της φλούδας και κρατάμε το κίτρινο που έχει όλο το άρωμα του λεμονιού.Είναι πολύ σημαντικό να τις ξεπικρίσουμε πριν τις βράσουμε με το σιρόπι για το κονφί.
    3. Βάζουμε τις φλούδες λεμονιού σε μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις πάρει βράση, τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές την ίδια διαδικασία, ώστε τα λεμόνια να ξεπικρίσουν καλά.
    4. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 200γρ νερό με τα 100γρ ζάχαρης και, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τις φέτες λεμονιού και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει.
    5. Κατόπιν, ετοιμάζουμε τη ζύμη κέικ, ενώνοντας πρώτα όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, baking, σόδα, ξύσμα λεμονιού και αλάτι.
    6. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με το μέλι, μέχρι το μείγμα να ενωθεί και να αρχίσει να αφρατεύει. Αν το μέλι μας είναι πολύ σκληρό, το ζεσταίνουμε λίγο, προσοχή για πολύ λίγο!
    7. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αβγό με τους κρόκους και συνεχίζουμε να χτυπάμε στην ίδια ταχύτητα.
    8. Έπειτα, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και μόλις αρχίσει το μείγμα να ομογενοποιείται ρίχνουμε σιγά σιγά το ξινόγαλα.
    9. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε μικρες φόρμες μέχρι τα ¾ (της φόρμας). Συνεχίζουμε, τοποθετώντας από πάνω λίγο απο το κονφί λεμονιού και ψήνουμε στους 170˚C για 15΄ περιπου.
    10. Μέχρι να ψηθούν τα cupcakes ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
    11. Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα περνάμε με λίγο απο το σιρόπι που εχει μείνει από το κονφί λεμονιού. -
    12. Ξεφορμάρουμε τα cupcakes, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν.
    13. Γλασάρουμε τα κέικ μας με το γλάσο λεμονιού και τα διακοσμούμε με λουλούδια ζαχαρόπαστας.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές