ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Panna cotta με τζίντζερ λεμόνι και μέλι

πανακότα με τζιντζερ λεμόνι και μέλι.jpg

Σας έχω το ιδανικό επιδόρπιο για το Πασχαλινό τραπέζι. Panna cotta με γιαούρτι, τζίντζερ και μέλι, σερβιρισμένη στα πιο αγαπημένα μας ποτήρια απο το σερβίτσιο της γιαγιάς.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Panna cotta

    • 10 γρ. ζελατίνη
    • 180γρ. γιαούρτι 10% λιπαρά
    • 70γρ. ζάχαρη
    • 5γρ. φρέσκο τζίντζερ
    • Ξύσμα απο ένα λεμόνι
    • 700γρ. κρέμα γάλακτος

    Διακόσμηση

    • 200γρ. μέλι
    • 100γρ. κηρήθρα μέλισσας
    • 100γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Για την panna cotta ξεκινάμε τοποθετώντας τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να μαλακώσει.
    2. Έπειτα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε μέχρι τους 80 την κρέμα γάλακτος,το γιαούρτι, τη ζάχαρα το ξύσμα λεμονιού και το τζίντζερ. Προσοχή, δεν θέλουμε να βράσει.
    3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού πριν φροντίσουμε να τα στραγγίξουμε από το νερό. Ανακατεβουμε με ένα σύρμα χειρός το μείγμα της κρέμας μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνη.
    4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη ή με το καπάκι της και αφήνουμε την κρέμα μας για 30΄να τραβήξει το άρωμα του λεμονιου και του τζίντζερ.
    5. Αδειάζουμε την κρέμα σε μια κανάτα περνόντας την απο ένα σουρωτήρι για να κρατήσει το τζίντζερ και το ξύσμα.
    6. Αδειάζουμε την panna cotta σε 6-7 ποτήρια του κονιάκ και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
    7. Όταν κρυώσει καλά η panna cotta, μπορούμε να την σερβίρουμε με αρώματικο μέλι, αμύγδαλο φιλέ και ένα μικρό κομμάτι κηρήθρας.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές