ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Mousse καραμέλα

mousse καραμέλα_.jpg

Αν αγαπάτε την καραμέλα, αυτή η mousse θα σας ενθουσιάσει με την ανάλαφρη υφή και τη γεμάτη γεύση της! Φτιάξτε αυτή τη συνταγή, αποθηκεύστε την στο ψυγείο και συνοδεύστε τα γεύματα σας με αυτό το υπέροχο επιδόρπιο!!!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Mousse καραμέλα

    • 120γρ. γάλα
    • 100γρ. λευκή σοκολάτα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
    • 70γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
    • 250γρ. κρέμα γάλακτος
    • 5γρ. ζελατίνης (2 φύλλα)

    Διακόσμηση

    • 100γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
    • 100γρ ποπ κορν χωρίς αλάτι.
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή, η οποία μας βγάζει 5-6 επιδόρπια καραμέλας σερβιρισμένα σε ποτήρια. Απλά θα χρειαστεί να κάνουμε την προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ και να αφήσουμε την mousse στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα που θα την αφρατέψουμε.
    2. Ξεκινάμε τοποθετώντας τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
    3. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα και την καραμέλα.
    4. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα.
    5. Στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη από τα νερά, την προσθέτουμε στο μείγμα με τη λευκή σοκολάτα και ενώνουμε με το μπίμερ (μπλέντερ χειρός). Παράλληλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μπίμερ.
    6. Καλύπτουμε την κρέμα με μία μεμβράνη, η οποία ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
    7. Βγάζουμε τη mousse καραμέλα από το ψυγείο, τη μεταφέρουμε στο μίξερ, τη χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα να διογκωθεί και να γίνει σαν σαντιγί αλλά προσοχή να μη μας κόψει.
    8. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής σερβίρουμε τη mousse μέχρι τη μέση του ποτηριού και προσθέτουμε δύο κουταλάκια καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
    9. Στο τέλος, λίγο πριν σερβίρουμε το γλυκό μας προσθέτουμε τα ποπ κορν.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές