ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Mousse γιαουρτιού με λευκή σοκολάτα

mousse-γιαουρτιού-.jpg

Ελαφριά και δροσερή mousse που συνδυάζεται τέλεια με φρούτα εποχής.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 2,5γρ. Ζελατίνη
    • 50γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 100γρ. γιαούρτι
    • 160γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
    • 180γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ελαφρώς χτυπημένη
    • Φρέσκα σύκα και μέλι ή οποιοδήποτε φρούτο ή φρούτα της αρεσκείας σας
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Αρχικά, τοποθετούμε το φύλλο ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσει.
    2. Ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά τα 50γρ. κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
    3. Έπειτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη.
    4. Ενώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού με τη λιωμένη σοκολάτα, χρησιμοποιώντας μπίμερ (ραβδομπλέντερ).
    5. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας που έχουμε φτιάξει στην χτυπημένη κρέμα γάλατος και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω, χρησιμοποιώντας μια μαρίζ (σπάτουλα).
    6. Σερβίρουμε τη mousse σε ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 1 1/2 ώρα.
    7. Τέλος διακοσμούμε τις mousse γιαουρτιού με φρούτα εποχής, μέλι και ξηρούς καρπούς.
    8. Το γλυκό μας είναι ετοίμο και μπορούμε να το δοκιμάσουμε.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές