ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Mousse γιαουρτιού με λευκή σοκολάτα
Ελαφριά και δροσερή mousse που συνδυάζεται τέλεια με φρούτα εποχής.
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 2,5γρ. Ζελατίνη
- 50γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100γρ. γιαούρτι
- 160γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
- 180γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ελαφρώς χτυπημένη
- Φρέσκα σύκα και μέλι ή οποιοδήποτε φρούτο ή φρούτα της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά, τοποθετούμε το φύλλο ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσει.
- Ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά τα 50γρ. κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
- Έπειτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη.
- Ενώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού με τη λιωμένη σοκολάτα, χρησιμοποιώντας μπίμερ (ραβδομπλέντερ).
- Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας που έχουμε φτιάξει στην χτυπημένη κρέμα γάλατος και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω, χρησιμοποιώντας μια μαρίζ (σπάτουλα).
- Σερβίρουμε τη mousse σε ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 1 1/2 ώρα.
- Τέλος διακοσμούμε τις mousse γιαουρτιού με φρούτα εποχής, μέλι και ξηρούς καρπούς.
- Το γλυκό μας είναι ετοίμο και μπορούμε να το δοκιμάσουμε.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές