ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τούρτα σοκολάτα γάλακτος
Η βελούδινη mousse με σοκολάτα γάλακτος και η τραγανή βάση πραλίνας, συνθέτουν το τέλειο έγκλημα. Είναι η τούρτα που εσείς αγαπήσατε περισσότερο από κάθε άλλη συνταγή μου.
- Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Τραγανή βάση
- 130γρ πουράκια caprice σπασμένα
- 90γρ πραλίνα φουντουκιού
- 50γρ σοκολάτα γάλακτος
Mousse σοκολάτα γάλακτος
- 250γρ γάλα πλήρες
- 400γρ σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
- 6γρ φύλλα ζελατίνης (2,5 φύλλα ζελατίνης)
- 500γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί (σαν γιαούρτι)
- Για την διακόσμηση κακάο σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Η βάση της τούρτας γίνεται μέσα σε 5΄ και είναι τραγανή σαν σοκολατένια γκοφρέτα.
- Λιώνουμε τα 50γρ. σοκολάτα γάλακτος σε χαμήλη φωτιά ή σε μπεν-μαρί και την ενώνουμε με την πραλίνα.
- Προσθέτουμε μέσα στην σοκολάτα τα σπασμένα πουράκια και τα ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις για να μην θρυμματιστούν.
- Ακουμπάμε ένα τσέρκι 20εκ. πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και με πολύ απαλές κινήσεις, στρώνουμε το μείγμα της βάσης.
- Βάζουμε την βάση στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη mousse.
- Για τη mousse σοκολάτα, τοποθετούμε πρώτα τη ζελατίνη σε κρύο νερό να λιώσει.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσοχή, δεν θέλουμε να βράσει. Ρίχνουμε το γάλα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και περίμένουμε 2΄.
- Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης, τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας και ομογενοποιούμε την κρέμα με το ραβδομπλέντερ.
- Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι η θερμοκρασία να πέσει στους 40˚C. Το ενώνουμε με τη χτυπημένη σαντιγί κάνοντας κυκλικές απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω για να μην χάσουμε τον όγκο της mousse.
- Προσθέτουμε τη mousse στο τσέρκι, πάνω από την παγωμένη βάση και την απλώνουμε πολύ καλά στα τοιχώματα για να μη μας αφήσει κενά.
- Την αφήνουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον, ώστε να παγώσει καλά.
- Θερμαίνουμε και αφαιρούμε το μεταλλικό τσέρκι από την παγωμένη τούρτα με πολύ προσοχή.
- Αν δεν έχουμε φλόγιστρο στο σπίτι, μπορούμε εύκολά να ζεστάνουμε με τα χέρια μας περιμετρικά το τσέρκι και να το αφαιρέσουμε.
- Τοποθετούμε το γλυκό μας σε μια πιατέλα και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να έρθει στην σωστή θερμοκρασία.
- Πασπαλίζουμε την σοκολατίνα μας με λίγο κακάο και προσθέτουμε σπασμένα πουράκια σοκολάτας για διακόσμηση .
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές