ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα σοκολάτα γάλακτος

τούρτα σοκολάτα με πουράκια caprice.jpg

Η βελούδινη mousse με σοκολάτα γάλακτος και η τραγανή βάση πραλίνας, συνθέτουν το τέλειο έγκλημα. Είναι η τούρτα που εσείς αγαπήσατε περισσότερο από κάθε άλλη συνταγή μου.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Τραγανή βάση

    • 130γρ πουράκια caprice σπασμένα
    • 90γρ πραλίνα φουντουκιού
    • 50γρ σοκολάτα γάλακτος

    Mousse σοκολάτα γάλακτος

    • 250γρ γάλα πλήρες
    • 400γρ σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
    • 6γρ φύλλα ζελατίνης (2,5 φύλλα ζελατίνης)
    • 500γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί (σαν γιαούρτι)
    • Για την διακόσμηση κακάο σκόνη
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Η βάση της τούρτας γίνεται μέσα σε 5΄ και είναι τραγανή σαν σοκολατένια γκοφρέτα.
    2. Λιώνουμε τα 50γρ. σοκολάτα γάλακτος σε χαμήλη φωτιά ή σε μπεν-μαρί και την ενώνουμε με την πραλίνα.
    3. Προσθέτουμε μέσα στην σοκολάτα τα σπασμένα πουράκια και τα ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις για να μην θρυμματιστούν.
    4. Ακουμπάμε ένα τσέρκι 20εκ. πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και με πολύ απαλές κινήσεις, στρώνουμε το μείγμα της βάσης.
    5. Βάζουμε την βάση στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη mousse.
    6. Για τη mousse σοκολάτα, τοποθετούμε πρώτα τη ζελατίνη σε κρύο νερό να λιώσει.
    7. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσοχή, δεν θέλουμε να βράσει. Ρίχνουμε το γάλα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και περίμένουμε 2΄.
    8. Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης, τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας και ομογενοποιούμε την κρέμα με το ραβδομπλέντερ.
    9. Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι η θερμοκρασία να πέσει στους 40˚C. Το ενώνουμε με τη χτυπημένη σαντιγί κάνοντας κυκλικές απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω για να μην χάσουμε τον όγκο της mousse.
    10. Προσθέτουμε τη mousse στο τσέρκι, πάνω από την παγωμένη βάση και την απλώνουμε πολύ καλά στα τοιχώματα για να μη μας αφήσει κενά.
    11. Την αφήνουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον, ώστε να παγώσει καλά.
    12. Θερμαίνουμε και αφαιρούμε το μεταλλικό τσέρκι από την παγωμένη τούρτα με πολύ προσοχή.
    13. Αν δεν έχουμε φλόγιστρο στο σπίτι, μπορούμε εύκολά να ζεστάνουμε με τα χέρια μας περιμετρικά το τσέρκι και να το αφαιρέσουμε.
    14. Τοποθετούμε το γλυκό μας σε μια πιατέλα και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να έρθει στην σωστή θερμοκρασία.
    15. Πασπαλίζουμε την σοκολατίνα μας με λίγο κακάο και προσθέτουμε σπασμένα πουράκια σοκολάτας για διακόσμηση .
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές