ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα σοκολάτα

τούρτα.jpg

Η βελούδινη mousse με σοκολάτα γάλακτος και η τραγανή βάση πραλίνας, συνθέτουν το τέλειο έγκλημα. Είναι η τούρτα που εσείς αγαπήσατε περισσότερο από κάθε άλλη συνταγή μου.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Τραγανή βάση

    • 130γρ πουράκια caprice
    • 90γρ πραλίνα φουντουκιού
    • 50γρ σοκολάτα γάλακτος

    Mousse σοκολάτα γάλακτος

    • 250γρ γάλα πλήρες
    • 400γρ σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
    • 6γρ φύλλα ζελατίνης
    • 500γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί (σαν γιαούρτι)
    • Για την διακόσμηση κακάο σκόνη
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Για την βάση της τούρτας, λιώνουμε καταρχάς τη σοκολάτα γάλακτος σε χαμήλη φωτιά ή σε μπεν-μαρί, προσεκτικά να μη μας καεί.
    2. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε την πραλίνα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
    3. Τέλος, προσθέτουμε τα σπασμένα πουράκια και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις για να μην θρυμματιστούν.
    4. Ακουμπάμε ένα τσέρκι 20εκ. πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και με πολύ απαλές κινήσεις, στρώνουμε το μείγμα της βάσης.
    5. Βάζουμε την βάση στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη mousse.
    6. Για τη mousse σοκολάτα, τοποθετούμε πρώτα τη ζελατίνη σε κρύο νερό να λιώσει.
    7. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσοχή, δεν θέλουμε να βράσει και το ρίχνουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Ύστερα, στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη,την προσθέτουμε στο μείγμα και ομογενοποιούμε με το μπλέντερ χειρός.
    8. Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας για λίγο, μέχρι η θερμοκρασία να πέσει στους 40˚C. Το ενώνουμε με τη χτυπημένη σαντιγί κάνοντας κυκλικές απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω για να μην χάσουμε τον όγκο της mousse.
    9. Προσθέτουμε τη mousse στο τσέρκι, πάνω από την παγωμένη βάση και την απλώνουμε πολύ καλά στα τοιχώματα για να μη μας αφήσει κενά.
    10. Την αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον, ώστε να παγώσει καλά κι έπειτα την ξεφορμάρουμε.
    11. Διακοσμούμε με κακάο και σοκολατάκια ή τρουφάκια.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές