ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Tούρτα παγωτό Ferrero
Βελούδινο semifredo Ferrero που πετυχαίνει ακόμα και αν δεν έχετε ξαναφτιάξει σπιτικό παγωτό.
- Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Semifreddo
- 500γρ. Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 300γρ. γάλα ζαχαρούχο
- 200γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ patisserie λιωμένη
- 100γρ. ΙΟΝ nucrema
- 2 κρόκοι αβγού
- 2κ.σουπας ζάχαρη
Βάση μπισκότου
- 60γρ. βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 100γρ. αλεύρι
- 10γρ. κακάο
- 1κ.σούπας ασπράδι αβγού
- 2κ.σούπας άχνη ζάχαρη
- Βανίλια
Διακόσμηση
- 200γρ. ΙΟΝ nucrema
- 10 σοκολατάκια Ferrero rocher
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε από την βάση μπισκότου, η οποία είναι πάρα πολύ εύκολη.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της βάσης στο μίξερ ή στο χέρι. Η ζύμη είναι αρκετά μαλακή, μην προσθέσετε αλεύρι γιατί θα γίνει πολύ ξερό το μπισκότο όταν ψηθεί.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο ½ εκατοστό πάχος περίπου.
- Αφήνουμε το μπισκότο στο ψυγείο μια ώρα για να σφίξει η ζύμη και να μπορέσουμε να την κόψουμε.
- Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι 18εκ. διάμετρο. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20΄περίπου.
- Αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει και ξεκινάμε τη διαδικασία του παγωτού.
- Είναι σημαντικό να έχουμε έτοιμα, ζυγισμένα τα υλικά για το παγωτό και λιωμένη την σοκολάτα γάλακτος.
- Χτυπάμε σε μπεν μαρί με ένα σύρμα χειρός ή ένα μίξερ χειρός τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε και την παστερίωση του αβγού.
- Όταν διαλυθεί καλά η ζάχαρη και αρχίσει να ασπρίζει το μείγμα, αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, την λιωμένη σοκολάτα και τη nucrema.
- Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στην σαντιγί και ανακατεύουμε, με απαλές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, για να μην χάσουμε τον αέρα της κρέμας.
- Για να στήσουμε την τούρτα χρησιμοποιούμε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20εκ. διάμετρο. Τοποθετούμε στο κάτω μέρος την βάση μπισκότου και γεμίζουμε την υπόλοιπη φόρμα με την κρέμα παγωτού.
- Αφήνουμε την τούρτα παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον πέντε ώρες να παγώσει.
- Χρησιμοποιούμε ένα φλόγιστρο για να αφαιρέσουμε το τσέρκι ή το ζεσταίνουμε σιγά σιγά με τα χέρια μας .
- Αν χρειαστεί την ξανά βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη πριν τη διακοσμήσουμε.
- Γλασάρουμε με λίγη Νucrema και προσθέτουμε μερικά σοκολατάκια Ferrero rocher.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές