ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tούρτα παγωτό Ferrero

ferrero rocher cake.jpg

Βελούδινο semifredo Ferrero που πετυχαίνει ακόμα και αν δεν έχετε ξαναφτιάξει σπιτικό παγωτό.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 18 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Semifreddo

    Βάση μπισκότου

    • 60γρ. βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 100γρ. αλεύρι
    • 10γρ. κακάο
    • 1κ.σούπας ασπράδι αβγού
    • 2κ.σούπας άχνη ζάχαρη
    • Βανίλια

    Διακόσμηση

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε από την βάση μπισκότου, η οποία είναι πάρα πολύ εύκολη.
    2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της βάσης στο μίξερ ή στο χέρι. Η ζύμη είναι αρκετά μαλακή, μην προσθέσετε αλεύρι γιατί θα γίνει πολύ ξερό το μπισκότο όταν ψηθεί.
    3. Μεταφέρουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο ½ εκατοστό πάχος περίπου.
    4. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο μια ώρα για να σφίξει και να μπορέσουμε να την κόψουμε.
    5. Κόβουμε με ένα τσέρκι 20εκ. διάμετρο ένα στρογγυλό κομμάτι από την ζύμη και αφαιρούμε τα κομμάτια που περισσεύουν. Τοποθετούμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί, το τσέρκι και την ζύμη πάνω σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 18΄περίπου.
    6. Αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει και ξεκινάμε τη διαδικασία του παγωτού.
    7. Είναι σημαντικό να έχουμε έτοιμα, ζυγισμένα τα υλικά για το παγωτό και λιωμένη την σοκολάτα γάλακτος.
    8. Χτυπάμε σε μπεν μαρί με ένα σύρμα χειρός ή ένα μίξερ χειρός τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε και την παστερίωση του αβγού.
    9. Όταν διαλυθεί καλά η ζάχαρη και αρχίσει να ασπρίζει το μείγμα μας, αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά.
    10. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα μέσα στο μείγμα με τους κρόκους και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
    11. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την λιωμένη σοκολάτα, την ΙΟΝ nucrema και ομογενοποιούμε την κρέμα του παγωτού με ένα ραβδομπλέντερ.
    12. Χτυπάμε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
    13. Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας, σε δύο δόσεις, μέσα στην σαντιγί και ανακατεύουμε, με απαλές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, για να μην χάσουμε τον αέρα της κρέμας.
    14. Για να στήσουμε την τούρτα χρησιμοποιούμε την ίδια φόρμα ή ένα τσέρκι 20εκ. διάμετρο. Τοποθετούμε στο κάτω μέρος την βάση μπισκότου και γεμίζουμε την υπόλοιπη φόρμα με την κρέμα παγωτού.
    15. Αφήνουμε την τούρτα παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον πέντε ώρες να παγώσει.
    16. Χρησιμοποιούμε ένα φλόγιστρο για να αφαιρέσουμε το τσέρκι ή απλά το ζεσταίνουμε σιγά σιγά με τα χέρια μας.
    17. Αν χρειαστεί την ξανά βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη πριν τη διακοσμήσουμε.
    18. Στο τέλος γλασάρουμε με λίγες γραμμές από ΙΟΝ Νucrema και διακοσμούμε την τούρτα μας, με μερικά σοκολατάκια Ferrero rocher.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές