ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Τούρτα oreo

cake-oreo_.jpg

Τούρτα σοκολάτα με τριμμένα μπισκότα oreo. Eιναι από τις πιο αγαπημένες επιλογές των παιδιών οπότε φτιάξτε την μαζί με τα παιδιά σας, θα λατρέψουν και τη διαδικασία και το αποτέλεσμα.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 80 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    Cake σοκολάτα

    • 100γρ κακάο σκόνη
    • 200γρ καστανή ζάχαρη
    • 500γρ φρέσκο γάλα
    • 250γρ βούτυρο
    • 300γρ άχνη ζάχαρη
    • 4 αβγά
    • 450γρ αλεύρι μαλακό
    • 1κ.γλυκου baking poweder
    • 1κ.γλυκου μαγειρική σόδα
    • 2 βανίλιες

    Mousse Namelaka Oreo

    • 300γρ γάλα
    • 20γρ γλυκόζη
    • 5γρ ζελατίνη (2 φύλλα)
    • 500γρ λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη.
    • 600γρ κρέμα γάλακτος
    • 2 πακέτα μπισκότα oreo

    Σιρόπι

    • 200γρ νερό
    • 200γρ ζάχαρη
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Η mousse namelaka είναι εύκολη, απλά θα χρειαστεί να την αφήσουμε 24 ώρες στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε για αυτό ξεκινάμε με τη mousse oreo.
    2. Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
    3. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα και την γλυκόζη.
    4. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ με την σοκολάτα.
    5. Στραγγίζουμε καλά την ζελατίνη από τα νερά, την προσθέτουμε στο μείγμα με την σοκολάτα και ενώνουμε με το μπιμερ (μπλέντερ χειρός). Παράλληλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μπιμερ.
    6. Καλύπτουμε τη κρέμα με μια μεμβράνη, η οποία ακουμπάει στην επιφάνια της κρέμας και την αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
    7. Στην συνέχεια βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    8. Ξεκινάμε το cake. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη καστανή ζάχαρη και το κακάο μέχρι να λιώσουν. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.
    9. Ενώνουμε τα στερεά υλικά μας (το αλεύρι, το baking, τη σόδα και τη βανίλια)
    10. Στο μίξερ χτυπάμε με φτερό το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
    11. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.
    12. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό μείγμα από τα στερεά υλικά μας.
    13. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μείγμα με το γάλα και τέλος το υπόλοιπα στερεά υλικά.
    14. Χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή φόρμα 20εκ διάμετρο την οποία την έχουμε περάσει με βούτυρο και αλεύρι για να μη κολλήσει το cake.
    15. Ψήνουμε στους 160˚C σε προθερμασμένο φούρνο για 40΄περιπου.
    16. Όταν κρυώσει το cake, το κόβουμε σε τρία ισόπαχα φύλλα για να στήσουμε τη τούρτα μας.
    17. Βγάζουμε τη mousse από το ψυγείο την βάζουμε στο μίξερ, τη χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να διογκωθεί και να γίνει σαν σαντιγί αλλά προσοχή να μη μας κόψει. Τέλος προσθέτουμε τριμμένα μπισκότα oreo.
    18. Στήνουμε τη τούρτα ως εξής : Περνάμε με λίγο σιρόπι το κάθε φύλλο cake, ενδιάμεσα βάζουμε την mousse oreo και σπάμε κάποια κομμάτια μπισκότου επιπλέον. Την αφήνουμε να σταθεί μια ώρα στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί και μετά με μια σπάτουλα την καλύπτουμε γύρω-γύρω με την υπόλοιπη mousse oreo.
    19. Τέλος διακοσμούμε διακοσμούμε την τούρτα όπως θέλουμε.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές