ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τούρτα oreo
Τούρτα σοκολάτα με τριμμένα μπισκότα oreo. Eιναι από τις πιο αγαπημένες επιλογές των παιδιών οπότε φτιάξτε την μαζί με τα παιδιά σας, θα λατρέψουν και τη διαδικασία και το αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για 20 μερίδες.
- Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Κέικ σοκολάτα
- 340γρ. βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 480γρ. ζάχαρη
- 2 αβγό
- 2 κρόκος αβγού
- Βανίλια
- Μια πρέζα αλάτι
- 200γρ. ξινόγαλα
- 260γρ. αλεύρι μαλακό
- 100γρ. κακάο σκόνη
- 2κ.γλυκού baking powder
Mousse Namelaka Oreo
- 250γρ γάλα
- 20γρ γλυκόζη
- 5γρ ζελατίνη (2 φύλλα)
- 500γρ ΙΟΝ patisserie λευκή κουβερτούραψιλοκομμένη.
- 600γρ κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτα μπισκότα oreo
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Η mousse namelaka είναι εύκολη, απλά θα χρειαστεί να την αφήσουμε 24 ώρες στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε για αυτό ξεκινάμε με τη mousse oreo.
- Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα και την γλυκόζη.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ με την σοκολάτα.
- Στραγγίζουμε καλά την ζελατίνη από τα νερά, την προσθέτουμε στο μείγμα με την σοκολάτα και ενώνουμε με το μπιμερ (μπλέντερ χειρός). Παράλληλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μπίμερ.
- Καλύπτουμε τη κρέμα με μια μεμβράνη, η οποία ακουμπάει στην επιφάνια της κρέμας και την αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Ξεκινάμε το κέικ σοκολάτας. Ενώνουμε και κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το baking.
- Στο μίξερ χτυπάμε με φτερό το βούτυρο και την ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τους κρόκους.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το ξινόγαλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι.
- Ανακατεύουμε για λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα του κέικ. Απλώνουμε τη ζύμη του κέικ με μια σπάτουλα για να φουσκώσει και να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στους 150˚C σε προθερμασμένο φούρνο για 25΄περιπου.
- Περιμένουμε να κρυώσει το κέικ και κόβουμε τρεις δίσκους 17εκ. για να στήσουμε την τούρτα μας. Κρατάμε τα κομμάτια που περισσέυουν και τα τρίβουμε για την διακόσμηση.
- Βγάζουμε τη mousse από το ψυγείο την βάζουμε στο μίξερ, τη χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να διογκωθεί και να γίνει σαν σαντιγί αλλά προσοχή να μη μας κόψει. Τέλος προσθέτουμε τριμμένα μπισκότα oreo.
- Στήνουμε τη τούρτα ως εξής : Ξεκίνάμε με φύλλο κέικ, ενδιάμεσα βάζουμε περίπου 270γρ mousse oreo και σπάμε κάποια κομμάτια μπισκότα επιπλέον. Αφήνουμε την τούρτα να σταθεί δύο ώρες στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια καλύπτουμε την τούρτα περίμετρικά χρησιμοποιόντας [μια σπάτουλα](https://tsakonas-monos.gr/ουμε και κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και product/19441-icel-spatoyla-no-6001-26cm-me-synuetiki-lavi-portogalias/) και με ένα κατσαρό κορνέ δημιουργούμε ροζέτες στο επάνω μέρος.
- Τέλος διακοσμούμε με σπασμένα μπισκότα oreo.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές