ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα oreo

cookies and cream cake oreo.jpg

Τούρτα σοκολάτα με τριμμένα μπισκότα oreo. Eιναι από τις πιο αγαπημένες επιλογές των παιδιών οπότε φτιάξτε την μαζί με τα παιδιά σας, θα λατρέψουν και τη διαδικασία και το αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για 20 μερίδες.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 80 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Κέικ σοκολάτα

    • 75γρ ION κακάο
    • 150γρ καστανή ζάχαρη
    • 370γρ φρέσκο γάλα
    • 190γρ βούτυρο
    • 230γρ άχνη ζάχαρη
    • 3 αβγά
    • 340γρ αλεύρι μαλακό
    • 1κ.γλυκου baking poweder
    • 2/3κ.γλυκου μαγειρική σόδα
    • 1 βανίλιες

    Mousse Namelaka Oreo

    • 250γρ γάλα
    • 20γρ γλυκόζη
    • 5γρ ζελατίνη (2 φύλλα)
    • 500γρ ΙΟΝ patisserie λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
    • 600γρ κρέμα γάλακτος
    • 1 πακέτα μπισκότα oreo τριμμένα
    • 1 πακέτο μπισκότα oreo ολόκληρα

    Σιρόπι

    • 100γρ νερό
    • 100γρ ζάχαρη
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Η mousse namelaka είναι εύκολη, απλά θα χρειαστεί να την αφήσουμε 24 ώρες στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε για αυτό ξεκινάμε με τη mousse oreo.
    2. Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
    3. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα και την γλυκόζη.
    4. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ με την σοκολάτα.
    5. Στραγγίζουμε καλά την ζελατίνη από τα νερά, την προσθέτουμε στο μείγμα με την σοκολάτα και ενώνουμε με το μπιμερ (μπλέντερ χειρός). Παράλληλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μπίμερ.
    6. Καλύπτουμε τη κρέμα με μια μεμβράνη, η οποία ακουμπάει στην επιφάνια της κρέμας και την αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
    7. Στην συνέχεια βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    8. Ξεκινάμε το cake. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη καστανή ζάχαρη και το κακάο μέχρι να λιώσουν. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.
    9. Ενώνουμε τα στερεά υλικά μας (το αλεύρι, το baking, τη σόδα και τη βανίλια)
    10. Στο μίξερ χτυπάμε με φτερό το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
    11. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.
    12. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό μείγμα από τα στερεά υλικά μας.
    13. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μείγμα με το γάλα και τέλος το υπόλοιπα στερεά υλικά.
    14. Χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή φόρμα 18εκ διάμετρο και ύψος 7εκ. την οποία την έχουμε περάσει με βούτυρο για να μη κολλήσει το κέικ.
    15. Ψήνουμε στους 160˚C σε προθερμασμένο φούρνο για 40΄περιπου.
    16. Όταν κρυώσει το κέικ, το κόβουμε σε τρία ισόπαχα φύλλα για να στήσουμε τη τούρτα μας.
    17. Βγάζουμε τη mousse από το ψυγείο την βάζουμε στο μίξερ, τη χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να διογκωθεί και να γίνει σαν σαντιγί αλλά προσοχή να μη μας κόψει. Τέλος προσθέτουμε τριμμένα μπισκότα oreo.
    18. Στήνουμε τη τούρτα ως εξής : Περνάμε με λίγο σιρόπι το κάθε φύλλο κέικ, ενδιάμεσα βάζουμε περίπου 270γρ mousse oreo και σπάμε κάποια κομμάτια μπισκότα επιπλέον. Αφήνουμε την τούρτα να σταθεί δύο ώρες στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια καλύπτουμε την τούρτα περίμετρικά χρησιμοποιόντας μια σπάτουλα και με ένα κατσαρό κορνέ δημιουργούμε ροζέτες στο επάνω μέρος.
    19. Τέλος διακοσμούμε με σπασμένα μπισκότα oreo.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές