ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερό επιδόρπιο με μάνγκο

επιδόρπιο-μάνγκο_.jpg

Το δροσερό επιδόρπιο που θα συνοδεύσει τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού! Μια εντυπωσιακή και συγχρόνως εύκολη κρέμα μάνγκο, που θα κλέψει τις καρδιές σας αυτό το καλοκαίρι, καθώς σε κάθε κουταλιά της κλείνει τη μοναδική γεύση του τροπικού φρούτου, συνώνυμου του καλοκαιριού.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Κρέμα μάνγκο

    3γρ. ζελατίνη (1 1/2 φύλλο) 180γρ πουρέ μάνγκο (θα βρείτε κατεψυγμένους πουρέδες φρούτων στα μεγάλα σούπερ μάρκετ) 100γρ. ζάχαρη 2 κρόκους αβγού 3 αβγά 100γρ. βούτυρο

    Ζελέ μάνγκο

    130γρ. πουρέ μάνγκο 30γρ. άχνη ζάχαρη 2,5γρ. ζελατίνη (1 φύλλο) 1 μάνγκο κομμένο σε κύβους

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Αν δε βρείτε έτοιμο πουρέ φρούτων στην αγορά μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας. Απλά αλέθουμε στο μπλέντερ φρέσκο μάνγκο και 10% της ποσότητας ζάχαρη.
    2. Για την κρέμα τοποθετούμε, στην αρχή, τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να μαλακώσει μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
    3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε, τον πουρέ μάνγκο και τη ζάχαρη. Ο πουρές είναι προτιμότερο να έχει ξεπαγώσει πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία γιατί αν βάλουμε στη φωτιά τον παγωμένο πουρέ μάνγκο και τη ζάχαρη, είναι σίγουρο ότι θα αρχίσει να καίγεται η ζάχαρη.
    4. Σε ένα μπολ, δίπλα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα αβγά και τους κρόκους με ένα σύρμα χειρός.
    5. Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μισό μέσα στα αβγά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε ξανά το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο πουρέ και ανακατεύουμε επάνω στη φωτιά για 1΄ μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 80˚C.
    6. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζελατίνη και χτυπάμε με το μπίμερ (ραβδομπλέντερ).
    7. Περιμένουμε λίγο, ώστε να πέσει η θερμοκρασία στους 45˚C κι έπειτα να προσθέσουμε το βούτυρο σταδιακά. Συνεχίσουμε να χτυπάμε με το μπίμερ (ραβδομπλέντερ) μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή κρεμώδη ύφη.
    8. Έπειτα, καλύπτουμε με μια μεμβράνη, προσέχοντας ώστε η μεμβράνη να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
    9. Μετά από δύο ώρες, ανακατεύουμε την κρέμα με ένα σύρμα χειρός, γεμίζουμε ποτήρια μέχρι τη μέση και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.
    10. Ξεκινάμε πάντα τοποθετώντας τη ζελατίνη σε κρύο νερό, γιατί χρειάζεται 5΄λεπτά για να μαλακώσει.
    11. Για να ετοιμάσουμε το ζελέ, ζεσταίνουμε τον πουρέ μάνγκο με την άχνη ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία, προσεκτικά να μη καεί, και μόλις αυτά ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τη ζελατίνη.
    12. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα για να πέσει η θερμοκρασία του, πριν το χρησιμοποιήσουμε.
    13. Κατόπιν,προσθέτουμε στα ποτήρια φρέσκο μάνγκο κομμένο σε κύβους και μοιράζουμε το ζελέ άπο πάνω.
    14. Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο, ώστε να κρυώσει και να το απολαύσουμε.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές