ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερό επιδόρπιο με μάνγκο

mango cream dessert.jpg

Το δροσερό επιδόρπιο που θα συνοδεύσει τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού! Μια εντυπωσιακή και συγχρόνως εύκολη κρέμα μάνγκο, που θα κλέψει τις καρδιές σας αυτό το καλοκαίρι, καθώς σε κάθε κουταλιά της κλείνει τη μοναδική γεύση του τροπικού φρούτου, συνώνυμου του καλοκαιριού.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Κρέμα μάνγκο

    • 3γρ. ζελατίνη (1 1/2 φύλλο)
    • 200γρ πουρέ μάνγκο (θα βρείτε κατεψυγμένους πουρέδες φρούτων στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
    • 100γρ. ζάχαρη
    • Βανίλια
    • 2 κρόκους αβγού
    • 2 αβγά
    • 100γρ. βούτυρο 82% λιπαρά

    Ζελέ μάνγκο

    • 130γρ. πουρέ μάνγκο
    • 30γρ. άχνη ζάχαρη
    • 2,5γρ. ζελατίνη (1 φύλλο)
    • Μισό μάνγκο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Αν δε βρείτε έτοιμο πουρέ φρούτων στην αγορά μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας. Απλά αλέθουμε στο μπλέντερ φρέσκο μάνγκο και προσθέτουμε 10% της ποσότητας κρυσταλλική ζάχαρη.
    2. Για την κρέμα ξεκινάμε τοποθετόντας τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να μαλακώσει.
    3. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε, τον πουρέ μάνγκο, τη βανίλια και τα 100γρ. ζάχαρη της συνταγής. Ο πουρές είναι προτιμότερο να έχει ξεπαγώσει πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία γιατί αν βάλουμε στη φωτιά τον παγωμένο πουρέ μάνγκο και τη ζάχαρη, είναι σίγουρο ότι θα αρχίσει να καίγεται η ζάχαρη.
    4. Σε ένα μπολ, δίπλα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα αβγά και τους κρόκους με ένα σύρμα χειρός.
    5. Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τον μισό πουρέ μέσα στα αβγά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε ξανά το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο πουρέ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1΄ μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 80˚C.
    6. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ, προσθέτουμε τη ζελατίνη και χτυπάμε με το μπίμερ (ραβδομπλέντερ).
    7. Περιμένουμε λίγο, ώστε να πέσει η θερμοκρασία της κρέμας στους 45˚C κι έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο σταδιακά. Συνεχίσουμε να χτυπάμε με το μπίμερ (ραβδομπλέντερ) μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή κρεμώδη ύφη.
    8. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη, προσέχοντας ώστε η μεμβράνη να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
    9. Μετά από δύο ώρες, ανακατεύουμε την κρέμα με ένα σύρμα χειρός για να πάρει όγκο και να αφρατέψει. Γεμίζουμε 4-5 ποτήρια μέχρι τη μέση και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.
    10. Μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα στην κατάψυξη, ξεκινάμε το ζελέ μάνγκο.
    11. Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, γιατί χρειάζεται 5΄λεπτά για να μαλακώσει.
    12. Για να ετοιμάσουμε το ζελέ, ζεσταίνουμε τον πουρέ μάνγκο με την άχνη ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία, προσεκτικά να μη καεί, και μόλις αυτά ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τη ζελατίνη.
    13. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα για να πέσει η θερμοκρασία του, πριν το χρησιμοποιήσουμε.
    14. Βγάζουμε τα ποτήρια με την κρέμα απο την κατάψυξη και προσθέτουμε φρέσκο μάνγκο κομμένο σε κύβους
    15. Στο τέλος μοιράζουμε το ζελέ πάνω από τα φρούτα.
    16. Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο, ώστε να κρυώσει και να το απολαύσουμε.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές