ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Mousse cappuccino

mousse-cappuccino.jpg

Μια ελαφριά mousse cappuccino για τους λάτρεις του καφέ.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 200γρ γάλα
    • 50γρ κρέμα γάλακτος
    • 60γρ ζάχαρη
    • 3 κρόκοι αβγού
    • 1/2 κ. γλυκού στιγμιαίος καφές
    • 7,5 γρ ζελατίνη (3 τεμάχια)
    • 300γρ λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
    • 400γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
    • Κακάο σκόνη ή κανέλα για την διακόσμηση
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Τoποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν.
    2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τον καφέ.
    3. Δίπλα στην κατσαρόλα μέσα σε ένα σκεύος έχουμε τους κρόκους ακέραιους.
    4. Όταν το γάλα πάρει την πρώτη βράση, σβήνουμε τη φωτιά, μεταφέρουμε το μισό μείγμα με το γάλα μέσα στους κρόκους, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
    5. Μεταφέρουμε το μείγμα με τα αβγά στην κατσαρόλα, τη βάζουμε ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε για 1΄περιπου μέχρι να φτάσει η κρέμα στους 80˚C. Δεν θέλουμε η κρέμα μας να πήξει πολύ σε αυτό το σημείο, γι’ αυτό και την μεταφέρουμε αμέσως μετά σε ένα καθαρό σκεύος.
    6. Στραγγίζουμε πολύ καλά τη ζελατίνη, την προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με τη λευκή σοκολάτα και τα ενώνουμε με ένα μπλέντερ χειρός.
    7. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα μας στην άκρη, μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
    8. Προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος με απαλές κινήσεις, για να μη χάσει τον όγκο της.
    9. Μοιράζουμε τη mousse cappuccino σε φλιτζάνια του καφέ και την αφήνουμε στο ψυγείο για δυο ώρες.
    10. Διακοσμούμε με λίγο κακάο ή κανέλα.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές