ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Mousse cappuccino
Μια ελαφριά mousse cappuccino για τους λάτρεις του καφέ.
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ γάλα
- 50γρ κρέμα γάλακτος
- 60γρ ζάχαρη
- 3 κρόκοι αβγού
- 1/2 κ. γλυκού στιγμιαίος καφές
- 7,5 γρ ζελατίνη (3 τεμάχια)
- 300γρ λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 400γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- Κακάο σκόνη ή κανέλα για την διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τoποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τον καφέ.
- Δίπλα στην κατσαρόλα μέσα σε ένα σκεύος έχουμε τους κρόκους ακέραιους.
- Όταν το γάλα πάρει την πρώτη βράση, σβήνουμε τη φωτιά, μεταφέρουμε το μισό μείγμα με το γάλα μέσα στους κρόκους, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα με τα αβγά στην κατσαρόλα, τη βάζουμε ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε για 1΄περιπου μέχρι να φτάσει η κρέμα στους 80˚C. Δεν θέλουμε η κρέμα μας να πήξει πολύ σε αυτό το σημείο, γι’ αυτό και την μεταφέρουμε αμέσως μετά σε ένα καθαρό σκεύος.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά τη ζελατίνη, την προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με τη λευκή σοκολάτα και τα ενώνουμε με ένα μπλέντερ χειρός.
- Αφήνουμε για λίγο το μείγμα μας στην άκρη, μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
- Προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος με απαλές κινήσεις, για να μη χάσει τον όγκο της.
- Μοιράζουμε τη mousse cappuccino σε φλιτζάνια του καφέ και την αφήνουμε στο ψυγείο για δυο ώρες.
- Διακοσμούμε με λίγο κακάο ή κανέλα.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές