ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cappuccino mousse

best mousse cappuccino .jpg

Μια ελαφριά mousse cappuccino για τους λάτρεις του καφέ.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 140γρ γάλα
    • 30γρ κρέμα γάλακτος
    • 40γρ ζάχαρη
    • 2 κρόκοι αβγού
    • 1 κ. γλυκού στιγμιαίος καφές
    • 5 γρ ζελατίνη (2 τεμάχια)
    • 200γρ λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
    • 280γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για την mousse
    • 200γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για γαρνίρισμα
    • Κακάο σκόνη ή κανέλα για την διακόσμηση
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Τoποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν.
    2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τον καφέ.
    3. Δίπλα στην κατσαρόλα μέσα σε ένα σκεύος έχουμε τους κρόκους ακέραιους.
    4. Όταν το γάλα πάρει την πρώτη βράση, σβήνουμε τη φωτιά, μεταφέρουμε το μισό μείγμα με το γάλα μέσα στους κρόκους, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
    5. Μεταφέρουμε το μείγμα με τα αβγά στην κατσαρόλα, τη βάζουμε ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε για 1΄περιπου μέχρι να φτάσει η κρέμα στους 80˚C. Δεν θέλουμε η κρέμα μας να πήξει πολύ σε αυτό το σημείο, γι’ αυτό και την μεταφέρουμε αμέσως μετά σε ένα καθαρό σκεύος.
    6. Στραγγίζουμε πολύ καλά τη ζελατίνη, την προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με τη λευκή σοκολάτα και τα ενώνουμε με ένα μπλέντερ χειρός.
    7. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα μας στην άκρη, μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
    8. Χτυπάμε τα 280γρ. κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο και να σταθεροποιηθεί.
    9. Αν η κρέμα γάλακτος δεν είναι κάλα παγωμένη, δεν μπορεί να πάρει αέρα με το χτύπημα και να αφρατέψει. Οπότε καλό είναι να έχουμε βάλει τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο να είναι παγωμένος.
    10. Προσθέτουμε την κρέμας που φτιάξαμε με την λευκή σοκολάτα, σε δύο δόσεις, μέσα στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με μια μαριζ, κάνοντας απαλές κινήσεις, από κάτω πρός τα πάνω για να μη χάσει τον όγκο της.
    11. Μοιράζουμε τη mousse cappuccino σε 5-6 φλιτζάνια του καφέ και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την σαντιγί για τη διακόσμηση.
    12. Χτυπάμε στο μίξερ τα 200γρ. κρέμα γάλακτος, γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και δημιουργόυμε μικρές ροζέτες σε όλα τα ποτήρια.
    13. Πασπαλίζουμε τις mousse με λίγο κακάο και απολαμβάνουμε.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές