ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα σοκολάτας με καφέ

τάρτα ιον σοκολάτας με καφέ.jpg

Μια τάρτα σοκολάτας με άρωμα καφέ που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Είναι ένας σοκολατένιος παράδεισος, που συνδυάζεται, χειμώνα καλοκαίρι, με μια μπάλα παγωτό.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Ζύμη τάρτας

    • 85γρ. βούτυρο 82% λιπαρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
    • 70γρ. αλεύρι μαλακό
    • 35γρ, κακάο σκόνη
    • 1/4κ.γλυκού baking powder
    • Μία πρέζα αλάτι
    • 2 κρόκους αβγού
    • 70γρ. ζάχαρη
    • Βανίλια

    Γέμιση

    • 220γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
    • 180γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 45γρ. γάλα
    • 1κ.γλυκού στιγμιαίος καφές
    • 1 αβγό
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με τη βουτυρένια ζύμη της τάρτας, Είναι εύκολη αλλά θα χρειαστεί λιγο χρόνο να "ξεκουραστεί" στο ψυγείο πριν ανοίξουμε το φύλλο τάρτας.
    2. Ενώνουμε σε ενα μπολ το αλεύρι ,το κακάο,το baking και το αλάτι.
    3. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο, την ζάχαρη και την βανίλια. Δε τα χτυπάμε πολύ, θέλουμε απλά να ενωθούν.
    4. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τον κρόκο.
    5. Στο τελος ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα πολύ μαλακό ζυμάρι. Η συγκεκριμένη ζύμη εχει πολύ βούτυρο γι αυτό και δεν μπορούμε να τη δουλέψουμε αμέσως.
    6. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες έτσι ώστε να μπορέσουμε να την ανοίξουμε.Είναι προτιμότερο να μη χρησιμοποιήσουμε αλεύρι, γιατί θα χαλάσει η σύσταση της ζύμης.
    7. Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη μας στο ψυγείο.
    8. Απλώνουμε τη ζύμη μας σε ταρτιέρα διαμέτρου 20εκ., κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
    9. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος και τον καφέ.
    10. Ενσωματώνουμε την κρεμά γάλακτος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.
    11. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα το αβγό και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
    12. Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στην ταρτιέρα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚ C για 25΄περιπου. 1.Όταν βγεί η τάρτα απο τον φούρνο είναι ρευστή, την αφήνουμε για λίγο στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει και την σερβίρουμε.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές