ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Τάρτα σοκολάτας με καφέ

τάρτα-σοκολάτας.jpg

Μια τάρτα σοκολάτας με άρωμα καφέ που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Είναι ένας σοκολατένιος παράδεισος, που συνδυάζεται, χειμώνα καλοκαίρι, με μια μπάλα παγωτό.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

    • 85γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
    • 70γρ. αλεύρι
    • 35γρ, κακάο
    • 2γρ. baking powder
    • Μία πρέζα αλάτι
    • 2 κρόκους αβγού
    • 70γρ. ζάχαρη
    • Βανίλια

    ΓΕΜΙΣΗ

    • 220γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
    • 180γρ. κρέμα γάλακτος
    • 45γρ. γάλα
    • 4 γρ. στιγμιαίος καφές
    • 1 αβγό
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με την παρασκευή της ζύμης μας.
    2. Ενώνουμε σε ενα μπολ το αλεύρι ,το κακάο,το baking και το αλάτι.
    3. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο, την ζάχαρη και την βανίλια. Δε τα χτυπάμε πολύ, θέλουμε απλά να ενωθούν.
    4. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τον κρόκο.
    5. Στο τελος ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα πολύ μαλακό ζυμάρι. Η συγκεκριμένη ζύμη εχει πολύ βούτυρο γι αυτό και δεν μπορούμε να τη δουλέψουμε αμέσως.
    6. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες έτσι ώστε να μπορέσουμε να την ανοίξουμε.Είναι προτιμότερο να μη χρησιμοποιήσουμε αλεύρι, γιατί θα χαλάσει η σύσταση της ζύμης.
    7. Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη μας στο ψυγείο.
    8. Φορμάρουμε τη ζύμη μας σε ταρτιέρα διαμέτρου 20εκατ., κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
    9. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος και τον καφέ.
    10. Ενσωματώνουμε την κρεμά γάλακτος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.
    11. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα το αβγό και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
    12. Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στο τσέρκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚ C για 25΄περιπου.
    13. Αφήνουμε τη τάρτα να κρυώσει, πριν την κόψουμε, γιατί είναι αρκετά ρευστή.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές