ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Κρέμα πορτοκαλιού με mascarpone

κρέμα-πορτοκαλιού.jpg

Μια γρήγορη κρέμα πορτοκαλιού που μπορούμε να τη σερβίρουμε σαν ένα δροσιστικό επιδόρπιο ή να την χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε άλλα γλυκά.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 180γρ χυμό πορτοκάλι
    • 70γρ ζάχαρη
    • Βανίλια
    • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 5γρ ζελατίνη (2 φύλλα ζελατίνης)
    • 220γρ τυρί mascarpone
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε την διαδικασία τοποθετώντας σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για να μαλακώσουν.
    2. Τοποθετούμε πάνω στη φωτιά μία κατσαρόλα με τον χυμό πορτοκάλι ,το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια και την ζάχαρη.
    3. Ζεσταίνουμε το μείγμα της κατσαρόλας μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει.
    4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει καλά.
    5. Αφού διαλυθεί η ζελατίνη ,προσθέτουμε το τυρί mascarpone και ομογενοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός.
    6. Σερβίρουμε την κρέμα πορτοκαλιού σε ποτήρια και την βάζουμε κατευθείαν στο ψυγείο.
    7. Μια ώρα μετά, το γλυκό μας είναι έτοιμο να το δοκιμάσουμε.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές