ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κρέμα πορτοκαλιού με mascarpone
Μια γρήγορη κρέμα πορτοκαλιού που μπορούμε να τη σερβίρουμε σαν ένα δροσιστικό επιδόρπιο ή να την χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε άλλα γλυκά.
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 180γρ χυμό πορτοκάλι
- 70γρ ζάχαρη
- Βανίλια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 5γρ ζελατίνη (2 φύλλα ζελατίνης)
- 220γρ τυρί mascarpone
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε την διαδικασία τοποθετώντας σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για να μαλακώσουν.
- Τοποθετούμε πάνω στη φωτιά μία κατσαρόλα με τον χυμό πορτοκάλι ,το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια και την ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε το μείγμα της κατσαρόλας μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει καλά.
- Αφού διαλυθεί η ζελατίνη ,προσθέτουμε το τυρί mascarpone και ομογενοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός.
- Σερβίρουμε την κρέμα πορτοκαλιού σε ποτήρια και την βάζουμε κατευθείαν στο ψυγείο.
- Μια ώρα μετά, το γλυκό μας είναι έτοιμο να το δοκιμάσουμε.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές