ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Gingerbread cupcakes
Tα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά η πιο μαγική εποχή του χρόνου, όχι επειδή στολίζουμε και γεμίζουμε το σπίτι λαμπιόνια αλλά επειδή είναι μια μοναδική ευκαιρία να περάσουν περισσότερο δημιουργικό χρόνο μαζί μας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξουμε παρέα με τα παιδιά μας gingerbread cupcakes με frosting κανέλας.
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Κέικ
- 160γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
- 160γρ. ζάχαρη λευκή
- 50γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αβγά
- 80γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κ.γλυκού ginger σε σκόνη
- ½ κ.γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1 κ.γλυκού κανέλα σε σκόνη
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 270γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλυκού baking powder
Frosting κανέλας
- 100γρ. βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 220γρ. άχνη ζάχαρη
- ½ κουταλάκι κανέλας
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread
- ½ δοσολογία από την συνταγή για το χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο
- Ένα μικρό καλούπι για μπισκότα gingerbread
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και ξεκινάμε με την ζύμη του κέικ.
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το baking, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ginger.
- Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με την λευκή ζάχαρη , την καστανή ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού για 6΄περίπου μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες.
- Σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, περιμένοντας να ομογενοποιηθουν στο μείγμα και να μη μας κόψει.
- Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Στο τέλος προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην χάσουμε όγκο από το κέικ μας.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 12 θήκες για cupcakes και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20΄περίπου.
- H διαδικασία για το frosting κανέλας είναι απλή. Χτυπάμε στο μίξερ (με το φτερό) το βούτυρο, την άχνη, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα σε μέτρια ταχύτητα για 5΄.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί κρέμα, και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ωραία και γυαλιστερή βουτυροκρεμα .
- Αφήνουμε το γλάσο στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν τα gingerbread και να το χρησιμοποιήσουμε.
- Για τα gingerbread μπισκοτάκια, σας έχω γράψει την μισή δοσολόγια από την συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο. Θα σας βγάλει 25 μπισκότα περίπου, από τα οποία θα περισσέψουν μερικά να τα κρεμάσετε στο Χριστουγεννιατικο δέντρο σας.
- Περιμένουμε να κρυώσουν καλά τα cupcakes και τα μπισκότα μας για να τα σερβίρουμε.
- Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το frosting, κόβουμε την άκρη της σακούλας με ένα ψαλίδι και γαρνίρουμε. Αν δεν έχουμε σακούλα, χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα, τοποθετούμε στο πλάι ένα απο τα μπισκότα που φτιάξαμε και είναι έτοιμα!
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές