ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Χριστουγεννιάτικα sable μπισκότα .jpg

Εύκολη συνταγή για Χριστουγεννιάτικα, βουτυράτα μπισκότα χωρίς κουπατ. Φτιάξτε αυτά τα μπισκότα με τα παιδιά σας και παίξτε με τα χρώματα και τα σχέδια.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Η ζύμη μας είναι πάρα πολύ εύκολη, ακόμα κι αν δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε ακολουθώντας τις οδηγίες να την ζυμώσουμε με τα χέρια μας.
    2. Σε ένα μπολ ή στο μίξερ, ενώνουμε πρώτα απ’ όλα το βούτυρο με την άχνη σε χαμηλή ταχύτητα χωρίς να τα αφρατέψουμε.
    3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
    4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα κομμάτια .Το ένα το χρωματίζουμε κόκκινο, το δεύτερο πράσινο και το τρίτο το αφήνουμε όπως είναι.
    5. Οι ζύμες μας είναι πολύ μαλακές και δεν μπορούμε να τις ανοίξουμε. Για τον λόγο αυτό, τις αφήνουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο, να «ξεκουραστούν».
    6. Τοποθετούμε την κάθε ζύμη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο 25x32εκ.
    7. Όταν ανοίξουμε και τα τρία φύλλα της ζύμης, τα βάζουμε για 15΄στο ψυγείο να ξεκουραστούν.
    8. Τοποθετούμε τα φύλλα της ζύμης, το ένα πάνω στο άλλο. Στο κάτω φύλλο τοποθετούμε την κόκκινη ζύμη, στην μέση τη λευκή και στο επάνω μέρος την πράσινη.
    9. Τυλίγουμε σφιχτά, όλες τις ζύμες μαζί, ξεκινώντας από την πλευρά που είναι 30εκ. και δημιουργούμε ένα χρωματιστό μπαστούνι .
    10. Απλώνουμε στον πάγκο μας το Χριστουγεννιάτικο κας-κας.
    11. Περνάμε το μπαστούνι πάνω από το κας κας και πιέζουμε προσεκτικά για να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
    12. Ξανά τυλίγουμε το μπαστούνι σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
    13. Κόβουμε με ένα μαχαίρι μπισκότα πάχους μισό εκατοστό και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
    14. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην αλλοιωθούν τα χρώματα, σε προθερασμένο φούρνο, στον αέρα στους 140°C για 20΄περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές