ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Εύκολη συνταγή για Χριστουγεννιάτικα, βουτυράτα μπισκότα χωρίς κουπατ. Φτιάξτε αυτά τα μπισκότα με τα παιδιά σας και παίξτε με τα χρώματα και τα σχέδια.
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 240γρ βούτυρο 82% λιπαρά
- 220γρ άχνη ζάχαρη
- 2 αβγά
- Βανίλια
- Μία πρέζα αλάτι
- 480γρ αλεύρι μαλακό
- Κόκκινο και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή τζελ
- 200γρ κας κας σε χριστουγεννιάτικα χρώματα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Η ζύμη μας είναι πάρα πολύ εύκολη, ακόμα κι αν δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε ακολουθώντας τις οδηγίες να την ζυμώσουμε με τα χέρια μας.
- Σε ένα μπολ ή στο μίξερ, ενώνουμε πρώτα απ’ όλα το βούτυρο με την άχνη σε χαμηλή ταχύτητα χωρίς να τα αφρατέψουμε.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα κομμάτια .Το ένα το χρωματίζουμε κόκκινο, το δεύτερο πράσινο και το τρίτο το αφήνουμε όπως είναι.
- Οι ζύμες μας είναι πολύ μαλακές και δεν μπορούμε να τις ανοίξουμε. Για τον λόγο αυτό, τις αφήνουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο, να «ξεκουραστούν».
- Τοποθετούμε την κάθε ζύμη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο 25x32εκ.
- Όταν ανοίξουμε και τα τρία φύλλα της ζύμης, τα βάζουμε για 15΄στο ψυγείο να ξεκουραστούν.
- Τοποθετούμε τα φύλλα της ζύμης, το ένα πάνω στο άλλο. Στο κάτω φύλλο τοποθετούμε την κόκκινη ζύμη, στην μέση τη λευκή και στο επάνω μέρος την πράσινη.
- Τυλίγουμε σφιχτά, όλες τις ζύμες μαζί, ξεκινώντας από την πλευρά που είναι 30εκ. και δημιουργούμε ένα χρωματιστό μπαστούνι .
- Απλώνουμε στον πάγκο μας το Χριστουγεννιάτικο κας-κας.
- Περνάμε το μπαστούνι πάνω από το κας κας και πιέζουμε προσεκτικά για να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
- Ξανά τυλίγουμε το μπαστούνι σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
- Κόβουμε με ένα μαχαίρι μπισκότα πάχους μισό εκατοστό και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην αλλοιωθούν τα χρώματα, σε προθερασμένο φούρνο, στον αέρα στους 140°C για 20΄περίπου.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές