ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας
Πρωτοχρονιά, η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων έφτασε! Αυτή τη φορά δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι τη δική σας βασιλόπιτα κέικ με μια υπέροχη συνταγή που η επιτυχία της θα είναι σίγουρη. Η οικογένεια, αλλα και οι καλεσμένοι σας θα λαχταρούν να την απολαύσουν όχι μόνο για το τυχερό φλουρί που θα κρύψετε μέσα, αλλα και για την πεντανόστιμη γεύση της. Εύχομαι από καρδιάς ο καινούριος χρόνος να είναι τόσο γλυκός όσο και η βασιλόπιτά σας!!!!
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Κέικ
- 260γρ βούτυρο 82% λιπαρά
- 460γρ ζάχαρη άχνη
- 5 αβγά
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2κ.γλυκού baking powder
- 1/2 κ.γλυκού κανέλα
- Βανίλια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 200γρ γάλα φρέσκο
- 50γρ χυμό πορτοκαλιού
- 200γρ. σταγόνες σοκολάτας
Γλάσο σοκολάτας
- 400γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ Patisserie
- 180γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1κ.σούπας μέλι
- 100γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie λιωμένη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το κέικ, ενώνουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά μας (αλεύρι, βανίλια, κανέλα, baking) σε ένα μπολ και τα κοσκινίζουμε.
- Σε ένα ποτήρι ενώνουμε το γάλα, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να διογκωθούν.
- Προσθέτουμε σταδιακά, το ένα μετά το άλλο, τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό μείγμα από τα στερεά υλικά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα σιγά-σιγά και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι που περίσσεψε.
- Τελευταίες προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας μέσα στο κέικ και ανακατεύουμε μία-δύο φορές προσεκτικά για να μη λιώσει η σοκολάτα μέσα στη ζύμη.
- Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 26-27εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για 50' περίπου.
- Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα, τοποθετούμε στο κάτω μέρος ένα φλουρί και μετά ξεκινάμε το στολισμό.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τη βασιλόπιτα σε μία σχάρα, κάτω από τη σχάρα στρώνουμε μια λαδόκολλα για να μαζέψουμε το γλάσο που θα τρέξει.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα γάλακτος για να λιώσει ευκολότερα και την ενώνουμε με το μέλι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, την ρίχνουμε μέσα στο μπόλ με την σοκολάτα και ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
- Ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας, επάνω στη βασιλόπιτα ,το αφήνουμε να τρέξει περιμετρικά και να καλύψει ολόκληρο το γλυκό.
- Μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα σε μία γιορτινή πιατέλα. Δημιουργούμε ένα στεφάνι από γραμμές λευκής σοκολάτας και διακοσμούμε χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζαχαρόπαστα και χρωματιστή τρούφα.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές