ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας

βασιλόπιτα-με-σοκολάτα-scaled.jpg

Πρωτοχρονιά, η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων έφτασε! Αυτή τη φορά δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι τη δική σας βασιλόπιτα κέικ με μια υπέροχη συνταγή που η επιτυχία της θα είναι σίγουρη. Η οικογένεια, αλλα και οι καλεσμένοι σας θα λαχταρούν να την απολαύσουν όχι μόνο για το τυχερό φλουρί που θα κρύψετε μέσα, αλλα και για την πεντανόστιμη γεύση της. Εύχομαι από καρδιάς ο καινούριος χρόνος να είναι τόσο γλυκός όσο και η βασιλόπιτά σας!!!!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 260γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 460γρ ζάχαρη άχνη
    • 5 αβγά
    • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2κ.γλυκού baking powder
    • 1/2 κ.γλυκού κανέλα
    • Βανίλια
    • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 200γρ γάλα φρέσκο
    • 50γρ χυμό πορτοκαλιού
    • 200γρ. σταγόνες σοκολάτας
    • Γλάσο σοκολάτας ΙΟΝ Patisserie
    • 100γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie λιωμένη.
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Για το κέικ, ενώνουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά μας (αλεύρι, βανίλια, κανέλα, baking) σε ένα μπολ και τα κοσκινίζουμε.
    2. Σε ένα ποτήρι ενώνουμε το γάλα, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα.
    3. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να διογκωθούν.
    4. Προσθέτουμε σταδιακά, το ένα μετά το άλλο, τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    5. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό μείγμα από τα στερεά υλικά.
    6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα σιγά-σιγά και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι που περίσσεψε.
    7. Τελευταίες προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας μέσα στο κέικ και ανακατεύουμε μία-δύο φορές προσεκτικά για να μη λιώσει η σοκολάτα μέσα στη ζύμη.
    8. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 26εκ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για 50' περίπου.
    9. Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα, τοποθετούμε στο κάτω μέρος ένα φλουρί και μετά ξεκινάμε το στολισμό.
    10. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη βασιλόπιτα σε μία σχάρα, κάτω από τη σχάρα στρώνουμε μια λαδόκολλα για να μαζέψουμε το γλάσο που θα τρέξει.
    11. Ζεσταίνουμε το γλάσο της ΙΟΝ στα μικροκύματα ή σε μπέν μαρί, το ρίχνουμε επάνω στη βασιλόπιτα ,το αφήνουμε να τρέξει περιμετρικά και να καλύψει ολόκληρο το γλυκό.
    12. Μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα σε μία γιορτινή πιατέλα. Δημιουργούμε ένα στεφάνι από λευκή σοκολάτα και διακοσμούμε με μπισκότα, χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζαχαρόπαστα και χρωματιστή τρούφα.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές