ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Santa’s mini brownies

santas-brownies.jpg

Κλασικό σοκολατένιο brownies, με φρέσκιες φράουλες και μια χριστουγεννιάτικη πινελιά για γιορτινές γαστρονομικές δημιουργίες.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    ΓΙΑ ΤΟ BROWNIES

    • 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα bitter
    • 200γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 170γρ αβγά
    • 250γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • 70γρ κακάο σκόνη
    • 70γρ αλεύρι μαλακό

    ΓΙΑ ΤΗ MOUSSE ΒΑΝΙΛΙΑ

    • 150γρ κρέμα γάλακτος
    • 80γρ λεύκη σοκολάτα
    • Βανίλια
    • Φρέσκες φράουλες για διακόσμηση
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Στο αρχικό στάδιο, ετοιμάζουμε τη mousse από την προηγούμενη μέρα, γιατί πρέπει να μείνει στο ψυγείo 18 ώρες, ώστε να κρυώσει.
    2. Μεταφέρουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και, μόλις πάρει μια βράση, την ρίχνουμε πάνω στη λευκή σοκολάτα.
    3. Ενώνουμε με ένα μπλέντερ χειρός, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη το μείγμα, φροντίζοντας να ακουμπάει ακριβώς πάνω στην επιφάνεια της mousse και την αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
    4. Σε επόμενο στάδιο, καταπιανόμαστε με την παρασκευή του brownies. Βουτυρώνουμε, αρχικά, καλά ένα ταψάκι και καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί.
    5. Έπειτα, κοσκινίζουμε και ενώνουμε το αλεύρι με το κακάο.
    6. Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο.
    7. Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα,τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να διογκωθούν.
    8. Χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε όλη τη σοκολάτα και, τέλος, το αλεύρι. Δεν χτυπάμε δυνατά το μείγμα μας για να μη χάσει τον αέρα του.
    9. Ρίχνουμε το brownies στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚ για 20΄-25΄περιπου.
    10. Όταν ψηθεί το brownies, περιμένουμε να κρυώσει καλά. Λίγο πριν ξεκινήσουμε να κόβουμε τα mini brownies, το βάζουμε για 15΄στην κατάψυξη, ώστε να κόβονται ευκολότερα.
    11. Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, κόβουμε τα brownies χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπάτ.
    12. Κόβουμε τις φράουλες λίγο κάτω από το κοτσάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
    13. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την παγωμένη mousse βανίλια για να αφρατέψει.
    14. Χρησιμοποιούμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για τη διακόσμηση. Βάζουμε λίγη mousse επάνω σε κάθε brownies και από πάνω την φράουλα όπως στο video.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές