ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Santa’s mini brownies

santas-brownies.jpg

Eίναι η ευκαιρία να περάσουμε λίγες ώρες πάρα πάνω με τα παιδιά δημιουργόντας μικρά αγιοβασιλιάτικα brownies με αφράτη σαντιγί λευκής σοκολάτας και φρέσκιες φράουλες.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Brownies

    • 200γρ κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ patisserie
    • 200γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 170γρ αβγά
    • 250γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • 70γρ κακάο σκόνη
    • 70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Σαντιγί λευκής σοκολάτας

    • 150γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 80γρ. ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ patisserie
    • Βανίλια
    • Φρέσκες φράουλες για διακόσμηση
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε ετοιμάζοντας από το προηγούμενο βράδυ την σαντιγή λευκής σοκολάτας. Είναι μια πολύ αέρινη mousse η οποία πρέπει να μείνει στο ψυγείo για τουλάχιστον 18 ώρες πριν την χτυπήσουμε στο μίξερ.
    2. Ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα, και την βάζουμε μέσα σε ένα βαθύ μπολ.
    3. Ζέστένουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, μόλις πάρει μια βράση, την ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη λευκή σοκολάτα.
    4. Ομογενοποιούμε το μείγμα μας με ένα μπλέντερ χειρός.
    5. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη το μείγμα της λευκής σοκολάτας , φροντίζοντας να ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της και την αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
    6. Συνεχίζουμε με την παρασκευή τωνbrownies. Βουτυρώνουμε, αρχικά, καλά ένα ταψάκι και καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί.
    7. Έπειτα, κοσκινίζουμε και ενώνουμε το αλεύρι με το κακάο.
    8. Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο.
    9. Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα,τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να διογκωθούν.
    10. Χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε όλη τη σοκολάτα και, τέλος, το αλεύρι. Δεν χτυπάμε δυνατά το μείγμα μας για να μη χάσει τον αέρα του.
    11. Ρίχνουμε το brownies στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚ για 20΄-25΄περιπου.
    12. Όταν ψηθεί το brownies, περιμένουμε να κρυώσει καλά. Λίγο πριν ξεκινήσουμε να κόβουμε τα mini brownies, το βάζουμε για 15΄στην κατάψυξη, ώστε να κόβονται ευκολότερα.
    13. Στο τελικό στάδιο της συνταγής, κόβουμε τα brownies χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπάτ.
    14. Κόβουμε τις φράουλες λίγο κάτω από το κοτσάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
    15. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, το παγωμένο μείγμα της κρέμας γαλάκτος για να αφρατέψει και να πάρει την μορφή σαντιγίς.
    16. Χρησιμοποιούμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για τη διακόσμηση. Βάζουμε λίγη σαντιγί επάνω σε κάθε brownie, από πάνω στερεώνουμε την φράουλα και προσθέτουμε μια πινελιά σαντιγί στην κορύφή .
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές