ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Santa’s mini brownies
Eίναι η ευκαιρία να περάσουμε λίγες ώρες πάρα πάνω με τα παιδιά δημιουργόντας μικρά αγιοβασιλιάτικα brownies με αφράτη σαντιγί λευκής σοκολάτας και φρέσκιες φράουλες.
- Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Brownies
- 200γρ κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ patisserie
- 200γρ βούτυρο 82% λιπαρά
- 170γρ αβγά
- 250γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 70γρ κακάο σκόνη
- 70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σαντιγί λευκής σοκολάτας
- 150γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 80γρ. ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ patisserie
- Βανίλια
- Φρέσκες φράουλες για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε ετοιμάζοντας από το προηγούμενο βράδυ την σαντιγή λευκής σοκολάτας. Είναι μια πολύ αέρινη mousse η οποία πρέπει να μείνει στο ψυγείo για τουλάχιστον 18 ώρες πριν την χτυπήσουμε στο μίξερ.
- Ψιλοκόβουμε την λευκή σοκολάτα, και την βάζουμε μέσα σε ένα βαθύ μπολ.
- Ζέστένουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, μόλις πάρει μια βράση, την ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη λευκή σοκολάτα.
- Ομογενοποιούμε το μείγμα μας με ένα μπλέντερ χειρός.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη το μείγμα της λευκής σοκολάτας , φροντίζοντας να ακουμπάει πάνω στην επιφάνεια της και την αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Συνεχίζουμε με την παρασκευή τωνbrownies. Βουτυρώνουμε, αρχικά, καλά ένα ταψάκι και καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί.
- Έπειτα, κοσκινίζουμε και ενώνουμε το αλεύρι με το κακάο.
- Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο.
- Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα,τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να διογκωθούν.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε όλη τη σοκολάτα και, τέλος, το αλεύρι. Δεν χτυπάμε δυνατά το μείγμα μας για να μη χάσει τον αέρα του.
- Ρίχνουμε το brownies στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚ για 20΄-25΄περιπου.
- Όταν ψηθεί το brownies, περιμένουμε να κρυώσει καλά. Λίγο πριν ξεκινήσουμε να κόβουμε τα mini brownies, το βάζουμε για 15΄στην κατάψυξη, ώστε να κόβονται ευκολότερα.
- Στο τελικό στάδιο της συνταγής, κόβουμε τα brownies χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπάτ.
- Κόβουμε τις φράουλες λίγο κάτω από το κοτσάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, το παγωμένο μείγμα της κρέμας γαλάκτος για να αφρατέψει και να πάρει την μορφή σαντιγίς.
- Χρησιμοποιούμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για τη διακόσμηση. Βάζουμε λίγη σαντιγί επάνω σε κάθε brownie, από πάνω στερεώνουμε την φράουλα και προσθέτουμε μια πινελιά σαντιγί στην κορύφή .
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές