ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Σοκολατόπιτα

γρήγορη σοκολατόπιτα.JPEG

Μια πολύ γρήγορη σοκολατόπιτα με πλούσια σοκολατένια γεύση!! Η συγκεκριμένης συνταγής αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για τα χειμωνιάτικα βράδια.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    Cake

    • 80γρ σοκολάτα κουβερτούρα
    • 80γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 5 αβγά
    • 50γρ μέλι
    • 120γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 120γρ ζάχαρη
    • 120γρ αλεύρι μαλακό
    • 7γρ baking powder
    • 25γρ κακάο σκόνη
    • 130γρ πούδρα αμύγδαλο
    • 130γρ σταγόνες σοκολάτας

    Σιρόπι

    • 330 γρ νερό
    • 200γρ ζάχαρη
    • 100γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

    Γκανάς σοκολάτας

    • 100γρ κουβερτούρα bitter
    • 160γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Η παρασκευή του cake είναι εύκολη και γρήγορη, δεν χρειάζεται μίξερ.
    2. Αρχικά, σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, το baking, το κακάο και την πούδρα αμυγδάλου.
    3. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε χαμηλή φωτιά.
    4. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός τα αβγά, το μέλι, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    5. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά, ενώ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
    6. Τέλος, ενσωματώνουμε στο μείγμα τη σοκολάτα καθώς και τις σταγόνες σοκολάτας.
    7. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 30-20εκ , το οποία έχουμε πριν καλύψει με βούτυρο και λίγο αλεύρι.
    8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160˚C για 40΄περίπου στον αέρα.
    9. Αφού ψηθεί το cake, περνάμε στην προετοιμασία του σιροπιού σοκολάτας. Ακολουθούμε αυτή τη σειρά, διότι κατά το σιρόπιασμα το cake πρέπει να είναι χλιαρό και το σιρόπι ζεστό.
    10. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για να προκύψει το σιρόπι. Έπειτα, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
    11. Σιροπιάζουμε το cake και το αφήνουμε να κρυώσει με σκοπό να απορροφήσει καλά, μέχρι το εσωτερικό του, το σιρόπι.
    12. Συνεχίζουμε με την προετοιμασία της γκανάς σοκολάτας.
    13. Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα ψιλοκομμένη καθώς και τη γλυκόζη.
    14. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει την μεταφέρουμε στο μπολ με την σοκολάτα και ενώνουμε τα δύο υλικά.
    15. Ολοκληρώνομε τη συνταγή μας, περιχύνοντας το cake με την γκανάς.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές