ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατόπιτα

σοκολατόπιτα με ιον σοκολάτα.jpg
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Κέικ

    • 80γρ σοκολάτα κουβερτούρα
    • 80γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 5 αβγά
    • 50γρ μέλι
    • 120γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 120γρ ζάχαρη
    • 120γρ αλεύρι μαλακό
    • 1κ.γλυκού κοφτό baking powder
    • 25γρ κακάο σκόνη
    • 130γρ πούδρα αμύγδαλο
    • 130γρ σταγόνες σοκολάτας

    Σιρόπι

    • 330 γρ νερό
    • 200γρ ζάχαρη
    • 100γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

    Γκανάς σοκολάτας

    • 100γρ κλασική σοκολάτα κουβερτούρα
    • 160γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 1κ.σούπας γλυκόζη
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Η συνταγή του κέικ είναι πολύ γρήγορη, δεν χρειαζόμαστε μίξερ, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι 10΄απο τον χρόνο μας.
    2. Αρχικά, σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, το baking, το κακάο και την πούδρα αμυγδάλου.
    3. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε χαμηλή φωτιά.
    4. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός τα αβγά, το μέλι, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    5. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά, ενώ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
    6. Τέλος, ενσωματώνουμε στο μείγμα τη σοκολάτα καθώς και τις σταγόνες σοκολάτας.
    7. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 30-20εκ , το οποία έχουμε πριν καλύψει με βούτυρο και λίγο αλεύρι.
    8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160˚C για 35΄-40΄περίπου στον αέρα.
    9. Αφού ψηθεί το κέικ, περνάμε στην προετοιμασία του σιροπιού σοκολάτας. Ακολουθούμε αυτή τη σειρά, διότι κατά το σιρόπιασμα το cake πρέπει να είναι χλιαρό και το σιρόπι ζεστό.
    10. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και την γλυκόζι για να προκύψει το σιρόπι. Έπειτα, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
    11. Σιροπιάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει με σκοπό να απορροφήσει καλά, μέχρι το εσωτερικό του, το σιρόπι.
    12. Συνεχίζουμε με την προετοιμασία της γκανάς σοκολάτας.
    13. Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα ψιλοκομμένη καθώς και τη γλυκόζη.
    14. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει την μεταφέρουμε στο μπολ με την σοκολάτα.
    15. Ενώνουμε τα δύο υλικά ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός και περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με την γκανάς σοκολάτας.
    16. Αφήνουμε την σοκολατόπιτα στο ψυγείο για μισή ώρα να σταθεί πριν την κόψουμε 12-16 τετράγωνα κομμάτια.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές