Η συνταγή του κέικ είναι πολύ γρήγορη, δεν χρειαζόμαστε μίξερ, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι 10΄απο τον χρόνο μας.
Αρχικά, σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, το baking, το κακάο και την πούδρα αμυγδάλου.
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός τα αβγά, το μέλι, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά, ενώ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Τέλος, ενσωματώνουμε στο μείγμα τη σοκολάτα καθώς και τις σταγόνες σοκολάτας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 30-20εκ , το οποία έχουμε πριν καλύψει με βούτυρο και λίγο αλεύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160˚C για 35΄-40΄περίπου στον αέρα.
Αφού ψηθεί το κέικ, περνάμε στην προετοιμασία του σιροπιού σοκολάτας. Ακολουθούμε αυτή τη σειρά, διότι κατά το σιρόπιασμα το cake πρέπει να είναι χλιαρό και το σιρόπι ζεστό.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και την γλυκόζι για να προκύψει το σιρόπι. Έπειτα, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Σιροπιάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει με σκοπό να απορροφήσει καλά, μέχρι το εσωτερικό του, το σιρόπι.
Συνεχίζουμε με την προετοιμασία της γκανάς σοκολάτας.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα ψιλοκομμένη καθώς και τη γλυκόζη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει την μεταφέρουμε στο μπολ με την σοκολάτα.
Ενώνουμε τα δύο υλικά ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός και περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με την γκανάς σοκολάτας.
Αφήνουμε την σοκολατόπιτα στο ψυγείο για μισή ώρα να σταθεί πριν την κόψουμε 12-16 τετράγωνα κομμάτια.