ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κορμός με μπαβαρουάζ σοκολάτας

μπαβαρουάζ σοκολάτα με μπισκότα πτι μπερ.jpg

Αν θέλεις να δοκιμάσεις έναν διαφορετικό καλοκαιρινό κορμό, τότε αυτή είναι η συνταγή σου. Απολαυστική, βελούδινη μπαβαρουάζ με βαθιά σοκολατένια γεύση και λεπτή βάση από μπισκότα πτι μπερ.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Μπαβαρουάζ σοκολάτα

    Βάση

    • 8-10 μπισκότα πτι-μπερ Παπαδοπούλου με σοκολάτα γάλακτος
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε την συνταγή της μπαβαρουάζ τοποθετώντας τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να μαλακώσει.
    2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση.
    3. Δίπλα στην κατσαρόλα, μέσα σε ένα μπολ, έχουμε τοποθετήσει τους κρόκους.
    4. Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει, σβήνουμε τη φωτιά, μεταφέρουμε το μισό μείγμα μέσα στο μπολ με τους κρόκους και παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ώστε να ενωθεί καλά το μείγμα.
    5. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε ξανά το μείγμα με τους κρόκους μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι η κρέμα να φτάσει τους 80˚C.
    6. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ.
    7. Στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη και την προσθέτουμε μέσα στην κρέμα μαζί με την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
    8. Ομογενοποιούμε την κρέμα σοκολάτας με ένα ραβδομπλέντερ.
    9. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα της σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.
    10. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή).
    11. Προσθέτουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας, σε δύο δόσεις μέσα στη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μαρίζ.
    12. Αδειάζουμε την mousse σοκολάτα μέσα σε μια ορθογώνια φόρμα σιλικόνης 24εκ. και τοποθετούμε από πάνω τα μπισκότα πτι μπερ με την πλευρά της σοκολάτας να ακουμπάει στην μπαβαρουάζ.
    13. Αφήνουμε το γλυκό μας για 4-5 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει.
    14. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό μας σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε μέ γραμμές από σοκολάτα κουβερτούρα.
    15. Ο κορμός σοκολάτας πρέπει να μείνει μια ώρα ακόμα στο ψυγείο να ξεπαγώσει πριν τον σερβίρουμε.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές