ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Ζύμη choux

CHOUX_.jpg

Είναι η πιο δημοφιλής και αγαπημένη ζύμη ζαχαροπλαστικής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη choux τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμύρες συνταγές.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 130γρ γάλα
    • 130γρ νερό
    • 110γρ βούτυρο
    • 5γρ ζάχαρη
    • 5γρ αλάτι
    • 140γρ αλεύρι μαλακό
    • 4 αβγά
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.
    2. Μόλις πάρει βράση το μείγμα μας, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.
    3. Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά με μια σπάτουλα, μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη.
    4. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και τη χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα.
    5. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τα αβγά, το ένα μετά το άλλο.
    6. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε στρόγγυλα, μικρά choux.
    7. Ψήνουμε στους 170˚C σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄περιπου. Προσοχή, δεν ανοίγουμε τον φούρνο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές