ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ζύμη choux
Είναι η πιο δημοφιλής και αγαπημένη ζύμη ζαχαροπλαστικής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη choux τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμύρες συνταγές.
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 130γρ γάλα
- 130γρ νερό
- 110γρ βούτυρο
- 5γρ ζάχαρη
- 5γρ αλάτι
- 140γρ αλεύρι μαλακό
- 4 αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.
- Μόλις πάρει βράση το μείγμα μας, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά με μια σπάτουλα, μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και τη χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τα αβγά, το ένα μετά το άλλο.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε στρόγγυλα, μικρά choux.
- Ψήνουμε στους 170˚C σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄περιπου. Προσοχή, δεν ανοίγουμε τον φούρνο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές