ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ψωμάκια brioche
Αυτά τα αφράτα ψωμάκια είναι απαραίτητα για την προετοιμασία ενός άψογου χειροποίητου burger στο σπίτι.
- Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 300γρ αλεύρι δυνατό
- 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αβγό
- 280γρ γάλα κρύο
- 10γρ αλάτι
- 60γρ ζάχαρη
- 20γρ μαγιά νωπή
- 100γρ βούτυρο σε κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ενώνουμε, καταρχάς, σε ένα μπολ τα άλευρα και το αλάτι.
- Στη συνεχεία, ανακατεύουμε μέσα στον κάδο του μίξερ, με ένα σύρμα χειρός, το γάλα, το αβγό, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα άλευρα, τοποθετούμε τον κάδο στο μίξερ και ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να αρχίσει να μαζεύεται γύρω από τον γάντζο του μίξερ.
- Ρίχνουμε, κατόπιν, σταδιακά το βούτυρο σε κομμάτια, ενώ συνεχίζουμε να ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα.
- Αφού ρίξουμε και το τελευταίο κομμάτι βουτύρου, συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου στην ίδια ταχύτητα.
- Καλύπτουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Πλάθουμε ψωμάκια 75γρ το καθένα και ακολούθως τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, διατηρώντας απόσταση μεταξύ τους.
- Τα αφήνουμε για 40΄ σε ένα ζεστό σημείο, ώστε να φουσκώσουν.
- Πριν φουρνίσουμε, ανακατεύουμε έναν κρόκο με μια κουταλιά νερό και αλείφουμε τα ψωμάκια μας με ένα πινέλο. Τέλος, ψήνουμε,στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180˚C για 30΄.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές