ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμάκια brioche

best brioche.jpg

Αυτά τα αφράτα ψωμάκια είναι απαραίτητα για την προετοιμασία ενός άψογου χειροποίητου burger στο σπίτι.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 300γρ αλεύρι δυνατό
    • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 αβγό
    • 280γρ γάλα κρύο
    • 10γρ αλάτι
    • 60γρ ζάχαρη
    • 20γρ μαγιά νωπή
    • 100γρ βούτυρο σε κομμάτια
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ενώνουμε, καταρχάς, σε ένα μπολ τα άλευρα και το αλάτι.
    2. Στη συνεχεία, ανακατεύουμε μέσα στον κάδο του μίξερ, με ένα σύρμα χειρός, το γάλα, το αβγό, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
    3. Προσθέτουμε το μείγμα με τα άλευρα, τοποθετούμε τον κάδο στο μίξερ και ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να αρχίσει να μαζεύεται γύρω από τον γάντζο του μίξερ.
    4. Ρίχνουμε, κατόπιν, σταδιακά το βούτυρο σε κομμάτια, ενώ συνεχίζουμε να ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα.
    5. Αφού ρίξουμε και το τελευταίο κομμάτι βουτύρου, συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου στην ίδια ταχύτητα.
    6. Καλύπτουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
    7. Πλάθουμε ψωμάκια 75γρ το καθένα και ακολούθως τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, διατηρώντας απόσταση μεταξύ τους.
    8. Τα αφήνουμε για 40΄ σε ένα ζεστό σημείο, ώστε να φουσκώσουν.
    9. Πριν φουρνίσουμε, ανακατεύουμε έναν κρόκο με μια κουταλιά νερό και αλείφουμε τα ψωμάκια μας με ένα πινέλο. Τέλος, ψήνουμε,στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180˚C για 30΄.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές