ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Quiche lorraine με σπανάκι

quiche lorraine με σπανάκι.jpg

Μια αλμυρή τάρτα που μπορείτε να εντάξετε στο τραπέζι σας σε όλα τα γεύματά σας, ως ορεκτικό, κυρίως γεύμα ή ακόμα και σνακ. Η Γαλλική Quiche έχει πολλές παραλλαγές, οπότε μπορείτε κι εσείς να πειραματιστείτε χωρίς φόβο!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 80 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Ζύμη

    • 70γρ βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 170γρ αλεύρι μαλακό
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 70γρ νερό φίλτρου Brita

    Γέμιση

    • 250γρ. σπανάκι βaby
    • 4 πράσινα κρεμμυδάκια
    • Μισή κούπα άνηθο
    • 150 γρ γραβιέρα τριμμένη
    • 100γρ ανθότυρο σπασμένο με το χέρια
    • 60γρ. φέτα σπασμένη με τα χέρια

    Κρέμα για τη γέμιση

    • 200γρ κρεμα γάλακτος
    • 180γρ γάλα
    • 2 αβγά
    • πιπέρι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με την προετοιμασία της ζύμη μας, διαλύοντας το αλάτι μέσα στο νερό.
    2. Έπειτα, τοποθετούμε το βούτυρο και το αλεύρι στο μίξερ και τα ανακατεύουμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αποκτήσουν μια αμμώδη υφή.
    3. Προσθέτουμε το νερό μέσα στο μίξερ και ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για μισή ώρα.
    4. Ανοίγουμε τη ζύμη της τάρτας ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες για να μην κολλήσει. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα 26εκ. διάμετρο και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να «σταθεί» καλά πριν την ψήσουμε.
    5. Δημιουργούμε τρύπες με ένα πιρούνι στην επιφάνεια της ζύμης. Καλύπτουμε την τάρτα με αντικολλητικό χαρτί και την γεμίζουμε με ρύζι.
    6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170˚C για 25΄. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε να ψήνουμε την τάρτα για 15΄ακόμα.
    7. Μέχρι να κρυώσει η τάρτα, ετοιμάζουμε την γέμιση.
    8. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε να το μαγειρεύουμε για 6΄ σε μέτρια φωτιά.
    9. Αφήνουμε την κατσαρόλα με το σπανάκι στην άκρη να κρυώσει.
    10. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αβγά, την γραβιέρα, το αλάτι και το πιπέρι.
    11. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο μέσα στην γέμιση με το σπανάκι και την απλώνουμε μέσα στην τάρτα.
    12. Σπάμε σε χοντρά κομμάτια την φέτα με το ανθότυρο και τα απλώνουμε ανάμεσα στο σπανάκι.
    13. Περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα της κρέμας γάλακτος.
    14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170˚C για 40-45΄ περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές