ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Γρήγορη τυρόπιτα με αλεύρι ολικής άλεσης
Υπάρχουν συνταγές που είναι εύκολες, γρήγορες, με λίγα υλικά που όλοι λίγο πολύ έχουμε στις κουζίνες μας, συνταγές που σου λύνουν τα χέρια με την ευκολία τους και που σε βγάζουν ασπροπρόσωπο με τη νοστιμιά τους! Μια τέτοια συνταγή είναι κι αυτή για την τυρόπιτα με αλεύρι ολικής άλεσης. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε και απολαύστε το αποτέλεσμα σε ελάχιστο χρόνο!!!
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του.
- 4 αβγά
- 400γρ γιαούρτι 2% λιπαρά.
- 200γρ ελαιόλαδο
- 500γρ φέτα
- 100γρ γραβιέρα
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Αλάτι
- 50γρ. τριμμένη φριγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Είναι πραγματικά μια εύκολη τυρόπιτα με λίγα υλικά που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις πίτες με φύλλο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ομογενοποιούμε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι και το γιαούρτι.
- Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε την γραβιέρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
- Προσθέτουμε τα τυριά και το αλεύρι μέσα στο μπολ με τα αβγά.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια ρευστή ζύμη.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 36x27εκ. και το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα της τυρόπιτας μέσα στο ταψί και το ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.
- Ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C για 30΄ περίπου.
- Περιμένουμε λίγα λεπτα, να κρυώσει και κόβουμε την πίτα μας σε 15 τετράγωνα κομμάτια.
- Στην Casamania θα βρείτε σκεύη και εργαλεία για την κουζίνα σας σε εξαιρετική ποιότητα.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές