ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κριτσίνια ολικής άλεσης με παρμεζάνα
Κρασί, καλή παρέα και κριτσίνια παρμεζάνας: δε χρειάζεστε τίποτα περισσότερο για την απόλυτα επιτυχή εξέλιξη της βραδιάς με φίλους στο σπίτι. Μια μοναδική συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας!
- Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 18 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 130γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 70γρ ηλιέλαιο
- 40γρ λευκό κρασί
- 1/2 κ.γλυκού αλάτι
- 80γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1/4 κ.γλυκού πιπέρι κόκκινο
- 1 αβγά
- 250γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
- 70γρ αλεύρι μαλακό
- 1κ.γλυκού baking powder
- 150γρ. παρμεζάνα τριμμένη επιπλέον (για το ψήσιμο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε ενώνοντας σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής αλέσεως, το μαλακό αλεύρι και το baking.
- Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο, το κρασί, το αλάτι, την παρμεζάνα, το κόκκινο πιπέρι καθώς και τα αβγά. Δε θέτουμε ακόμη το μίξερ σε λειτουργία, αλλά ανακατεύουμε καλά τα υλικά, χρησιμοποιώντας το σύρμα χειρός.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τον κάδο με το μείγμα στο μίξερ και προσθέτουμε μέσα τα αλεύρια. 1.Ζυμώνουμε με το φτερό του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
- Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σχηματίζοντας μια εύπλαστη ζύμη, είναι έτοιμο. Το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- Πλάθουμε μακρόστενα κριτσίνια και τα κυλάμε σε τριμμένη παρμεζάνα.
- Τοποθετούμε τα κριτσίνια μας σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί, διατηρώντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Η συγκεκριμένη ποσότητα ζύμης μας βγάζει δυο ταψιά με κριτσίνια.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε στον αέρα, στους 170˚C για 17΄ περιπου.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές