ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κριτσίνια ολικής άλεσης με παρμεζάνα

κριτσίνια-με-παρμεζάνα-.jpg

Κρασί, καλή παρέα και κριτσίνια παρμεζάνας: δε χρειάζεστε τίποτα περισσότερο για την απόλυτα επιτυχή εξέλιξη της βραδιάς με φίλους στο σπίτι. Μια μοναδική συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 17 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 250γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
    • 150γρ ηλιέλαιο
    • 100γρ λευκό κρασί
    • 1/2 κ.γλυκού αλάτι
    • 150γρ παρμεζάνα τριμμένη
    • 1/4 κ.γλυκού πιπέρι κόκκινο
    • 2 αβγά
    • 500γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
    • 150γρ αλεύρι μαλακό
    • 10γρ baking powder
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε ενώνοντας σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής αλέσεως, το μαλακό αλεύρι και το baking.
    2. Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο, το κρασί, το αλάτι, την παρμεζάνα, το κόκκινο πιπέρι καθώς και τα αβγά. Δε θέτουμε ακόμη το μίξερ σε λειτουργία, αλλά ανακατεύουμε καλά τα υλικά, χρησιμοποιώντας το σύρμα χειρός.
    3. Έπειτα, τοποθετούμε τον κάδο με το μείγμα στο μίξερ και προσθέτουμε σε αυτό σιγά σιγά τα αλεύρια, ενώ ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
    4. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σχηματίζοντας μια εύπλαστη ζύμη, είναι έτοιμο. Το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
    5. Πλάθουμε μακρόστενα κριτσίνια και τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί, διατηρώντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
    6. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε στον αέρα, στους 170˚C για 17΄ περιπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές