ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κριτσίνια καλαμποκιού
Πάρα πολύ εύκολα και νόστιμα κριτσίνια καλαμποκιού
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 380γρ αλεύρι καλαμποκιού
- 380γρ αλεύρι σκληρό
- 250γρ μαργαρίνη
- 200γρ κρασί λευκό
- 40γρ νερό
- 20γρ baking powder
- 70gr ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά, στο μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη σε κομμάτια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι καλαμποκιού, το σκληρό αλεύρι, το baking και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε ελάχιστα με το φτερό.
- Προσθέτουμε ακόμα το κρασί και το νερό.
- Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για να «ξεκουραστεί».
- Τέλος, πλάθουμε τα κριτσίνια καλαμποκιού στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα ψήνουμε στους 170˚C για 15΄ περιπου (ανάλογα με το μέγεθος).
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές