ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Κριτσίνια καλαμποκιού

κριτσίνια-καλαμποκιού..jpg

Πάρα πολύ εύκολα και νόστιμα κριτσίνια καλαμποκιού

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 380γρ αλεύρι καλαμποκιού
    • 380γρ αλεύρι σκληρό
    • 250γρ μαργαρίνη
    • 200γρ κρασί λευκό
    • 40γρ νερό
    • 20γρ baking powder
    • 70gr ζάχαρη
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Αρχικά, στο μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη σε κομμάτια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
    2. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι καλαμποκιού, το σκληρό αλεύρι, το baking και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε ελάχιστα με το φτερό.
    3. Προσθέτουμε ακόμα το κρασί και το νερό.
    4. Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για να «ξεκουραστεί».
    5. Τέλος, πλάθουμε τα κριτσίνια καλαμποκιού στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα ψήνουμε στους 170˚C για 15΄ περιπου (ανάλογα με το μέγεθος).
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές