ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Babka με μαρμελάδα φράουλα

banka-φράουλα-1.jpg

Οι περισσότεροι ξέρετε τη babka με γέμιση σοκολάτα. Δοκίμασα πριν λίγες μέρες να αλλάξω τη γέμιση σοκολάτα και να βάλω μαρμέλαδα φράουλα. Πιστέψτε με, έγινε ακόμα καλύτερη!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Ζύμη

    • 260γρ αλεύρι δυνατό για τσουρέκι.
    • 50γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • Ξύσμα λεμονιού
    • 1 αβγό
    • 1 κρόκο αβγού
    • 60γρ γάλα
    • Μια πρέζα αλάτι
    • 8γρ ξηρή μαγιά
    • 70γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

    Γέμιση

    • 100γρ μαρμελάδα φράουλα

    Σιρόπι

    • 70γρ νερό
    • 50γρ ζάχαρη
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι μας. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη με σκοπό να το χρησιμοποιήσουμε στην συνέχεια.
    2. Περνάμε στην παρασκευή της ζύμης μας, αρχικά τοποθετούμε στο μίξερ το γάλα την ζάχαρη,τα αβγά, το ξύσμα και ανακατεύουμε λιγο.
    3. Ενώνουμε το αλεύρι,την μαγιά,το αλάτι και τα προσθέτουμε στο κάδο. Ζυμώνουμε ώσπουνα αρχίσει να μαζεύεται το ζυμάρι μας γύρο από τον γάτζο
    4. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ξεκινάμε να το ρίχνουμε σταδιακά στο ζυμάρι ενώ εξακολουθούμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα να ενωθεί το κάθε κομμάτι βούτυρο για να ρίξουμε το επόμενο.
    5. Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ζυμώνετε για 10΄ακομα, σε μέτρια ταχύτητα.
    6. Το αφήνουμε για 20΄στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
    7. Στη συνέχεια, ανοίγουμε με τον πλάστη ένα ορθογώνιο φύλλο 30x40εκ. και απλώνουμε την μαρμελάδα φράουλα με μία σπάτουλα μαρίζ.
    8. Τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο με την μαρμελάδα στο εσωτερικό και κόβουμε το μπαστούνι μας κατά μήκος, ώστε να προκύψουν δυο κομμάτια σαν μπαστούνια. Πλέκουμεμια κοτσίδα με τα δύο μπαστούνια της ζύμης και την τοποθετούμε σε μια ορθογώνια φόρμα σιλικόνης 24εκ. η οποία είναι αντικολλιτική και δεν θα έχουμε πρόβλημα όταν θα ξεφορμάρουμε το γλυκό μας.
    9. Αφήνουμε την babka σε ζεστό σημείο για 50΄-60΄περιπου να φουσκώσει.
    10. Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170˚C για 35΄περιπου.
    11. Μόλις βγει από το φούρνο η babka φράουλα, ρίχνουμε το σιρόπι και την αφήνουμε να το απορροφήσει.
    12. Όταν κρυώσει και έχει απορροφήσει όλο το σιρόπι,την ξεφορμάρουμε σε μια οβάλ πιατέλα και κόβουμε κομμάτια. Ολοκληρομένη την σειρά σερβιρίσματος HFA Granite glazed θα την βρείτε εδώ.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές