ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cinnamon rolls

best cinnamon rolls cream frosting.jpg

Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα βήμα για να παρασκευάσετε τα πιο αφράτα και νόστιμα cinnamon rolls που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Ζύμη

    • 240γρ γάλα πλήρες
    • 60γρ νερό
    • 1κ.σούπας ξηρή μαγιά
    • 90γρ βούτυρο 82% λιπαρά, κρύο σε κομμάτια
    • 1 μεγάλο αβγό
    • 2 κρόκοι αβγού
    • 100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • 600γρ αλεύρι δυνατό (για τσουρέκια)
    • 1/2 κ. γλυκού αλάτι

    Γέμιση

    • 100γρ βούτυρο λιωμένο
    • 1 ½ κ.σούπας κανέλα
    • 230γρ καστανή ζάχαρη

    Γλάσο

    • 120γρ κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
    • 55γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 120γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
    • 2κ.σούπας γάλα
    • Βανίλια
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με τη ζύμη μας, ανακατεύοντας μέσα στον κάδο του μίξερ το γάλα, το νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη, τα αβγά, τους κρόκους και τη μαγιά.
    2. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας το αλεύρι και ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα, ώσπου να αρχίσει να μαζεύεται το ζυμάρι γύρω από τον γάντζο του μίξερ.
    3. Όταν η ζύμη μας ομογενοποιηθεί καλά, ξεκινάμε να προσθέτουμε το βούτυρο σταδιακά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά περίπου. Στόχος μας είναι να προκύψει μια ωραία και γυαλιστερή ζύμη.
    4. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για μια ώρα.
    5. Για την γέμιση , λιώνουμε πρώτα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, αποσύρουμε το σκεύος απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα και την καστανή ζάχαρη.
    6. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα ορθογώνιο φύλλο 40x50εκ και απλώνουμε τη γέμιση, κρατώντας ακάλυπτα 1cm από τις άκρες.
    7. Τυλίγουμε τη ζύμη μας, ξεκινώντας από τη πλευρά των 50εκ ώστε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ρολό.
    8. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε 15 ρολάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
    9. Αφήνουμε τα ρολά κανέλας σε ένα ζεστό σημείο για 45΄ περίπου, ώστε να φουσκώσουν.
    10. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170˚C για 30-35΄ περίπου.
    11. Παράλληλα ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το γλάσο τυριού και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
    12. Όταν ψηθούν τα cinnamon rolls, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο, να σταθούν και τα γλασάρουμε με την κρέμα τυριού.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές