ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Cinnamon rolls

ρολά κανέλας.jpg

Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα βήμα για να παρασκευάσετε τα πιο αφράτα και νόστιμα cinnamon rolls που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    Ζύμη

    • 240γρ γάλα πλήρες
    • 60γρ νερό
    • 1κ.σούπας ξηρή μαγιά
    • 90γρ βούτυρο 82% λιπαρά, κρύο σε κομμάτια
    • 1 μεγάλο αβγό
    • 2 κρόκοι αβγού
    • 50γρ καστανή ζάχαρη
    • 50γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • 600γρ αλεύρι δυνατό (για τσουρέκια)
    • 1/2 κ. γλυκού αλάτι

    Γέμιση

    • 100γρ λιωμένο βούτυρο
    • 1 1/2 κ.σούπας κανέλα
    • 220γρ καστανή ζάχαρη

    Γλάσο

    • 120γρ κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
    • 55γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 120γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
    • 2κ.σούπας γάλα
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με τη ζύμη μας, ανακατεύοντας μέσα στον κάδο του μίξερ το γάλα, το νερό, τα αβγά, τους κρόκους και τη μαγιά.
    2. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας το αλεύρι και ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα, ώσπου να αρχίσει να μαζεύεται το ζυμάρι γύρω από τον γάντζο του μίξερ.
    3. Όταν η ζύμη μας ομογενοποιηθεί καλά, ξεκινάμε να προσθέτουμε το βούτυρο σταδιακά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά περίπου. Στόχος μας είναι να προκύψει μια ωραία και γυαλιστερή ζύμη.
    4. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για μια ώρα.
    5. Μετά ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
    6. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα ορθογώνιο φύλλο 40x50εκ και απλώνουμε τη γέμιση, κρατώντας ακάλυπτα 1cm από τις άκρες.
    7. Τυλίγουμε τη ζύμη μας, ξεκινώντας από τη πλευρά των 50εκ ώστε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ρολό.
    8. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε 14-15 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
    9. Τα αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο για 45΄ περίπου, ώστε να φουσκώσουν.
    10. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα, στους 170˚C για 35΄ περίπου.
    11. Για το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, όπως αναφέρονται παραπάνω, στο μίξερ με το σύρμα.
    12. Όταν ψηθούν τα cinnamon rolls, φροντίζουμε να τα αφήσουμε στην άκρη για λίγο, ώστε να κρυώσουν, και τα περιχύνουμε με το γλάσο.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές