ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Brioche με σοκολάτα

best chocolate brioche.jpg

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ψωμάκια brioche; Αλμυρά και γλυκά σε χιλιάδες συνδυασμούς. Θα φτιάξουμε το κλασικό brioche με σοκολάτα, στην καλύτερή του εκδοχή.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 7γρ. μαγιά ξηρή
    • 134γρ. αλεύρι για τσουρέκι.
    • 3,5γρ. αλάτι
    • 20γρ. ζάχαρη
    • 31γρ. γάλα
    • 1 αβγό
    • 68γρ. βούτυρο από το ψυγείο.
    • 100γρ. σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν καλά.
    2. Τοποθετούμε το μείγμα στο μίξερ και ανακατεύουμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, ενώ προσθέτουμε το αβγό και τέλος το αλεύρι.
    3. Αφήνουμε τη ζύμη να ομογενοποιηθεί καλά.
    4. Προσθέτουμε το βούτυρο στο μείγμα, ένα ένα κομμάτι. Προσοχή, δεν πρέπει να το ρίξουμε απότομα!
    5. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 6΄ περίπου, μέχρι η ζύμη μας να αποκτήσει ελαστική υφή.
    6. Πλάθουμε μπαλάκια των 50γρ. και τα αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστούν για 20’.
    7. Ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης, προσεκτικά με τα δάχτυλα μας, σε μικρούς δίσκους και στη συνέχεια τα γεμίζουμε με 15γραμμ. σοκολάτας. Έπειτα τα κλείνουμε προσεκτικά.
    8. Διαμορφώνουμε ξανά το μείγμα σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε φόρμες cup cake, με την ένωση προς τα κάτω, ώστε να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
    9. Αφήνουμε τα μπαλάκια σε ζεστό μέρος για 40΄περίπου, ώστε να φουσκώσουν.
    10. Αφού διπλασιαστούν σε όγκο, τα αλείφουμε με κρόκο ανακατεμένο με λίγο νερό.
    11. Ψήνουμε στους 170˚C στον αέρα για 25΄περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές