ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Brioche με σοκολάτα
Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ψωμάκια brioche; Αλμυρά και γλυκά σε χιλιάδες συνδυασμούς. Θα φτιάξουμε το κλασικό brioche με σοκολάτα, στην καλύτερή του εκδοχή.
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 7γρ. μαγιά ξηρή
- 134γρ. αλεύρι για τσουρέκι.
- 3,5γρ. αλάτι
- 20γρ. ζάχαρη
- 31γρ. γάλα
- 1 αβγό
- 68γρ. βούτυρο από το ψυγείο.
- 100γρ. σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν καλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο μίξερ και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, ενώ προσθέτουμε το αβγό και τέλος το αλεύρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ομογενοποιηθεί καλά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο στο μείγμα, ένα ένα κομμάτι. Προσοχή, δεν πρέπει να το ρίξουμε απότομα!
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 6΄ περίπου, μέχρι η ζύμη μας να αποκτήσει ελαστική υφή.
- Πλάθουμε μπαλάκια των 50γρ. και τα αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστούν για 20’.
- Ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης, προσεκτικά με τα δάχτυλα μας, σε μικρούς δίσκους και στη συνέχεια τα γεμίζουμε με 15γραμμ. σοκολάτας. Έπειτα τα κλείνουμε προσεκτικά.
- Διαμορφώνουμε ξανά το μείγμα σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε φόρμες cup cake, με την ένωση προς τα κάτω, ώστε να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
- Αφήνουμε τα μπαλάκια σε ζεστό μέρος για 40΄περίπου, ώστε να φουσκώσουν.
- Αφού διπλασιαστούν σε όγκο, τα αλείφουμε με κρόκο ανακατεμένο με λίγο νερό.
- Ψήνουμε στους 170˚C στον αέρα για 25΄περίπου.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές