ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Brioche με σοκολάτα
Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ψωμάκια brioche; Αλμυρά και γλυκά σε χιλιάδες συνδυασμούς. Θα φτιάξουμε το κλασικό brioche με σοκολάτα, στην καλύτερή του εκδοχή.
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 18 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 15γρ. μαγιά ξηρή
- 270γρ. αλεύρι για τσουρέκι.
- ½ κ.γλυκού αλάτι
- 40γρ. ζάχαρη
- 60γρ. γάλα
- 2 αβγό
- 140γρ. βούτυρο από το ψυγείο.
- 150γρ. σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν καλά.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο και παράλληλα προσθέτουμε τα αβγά και τέλος το αλεύρι.
- Ζύμώνουμε λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει ελαστικότητα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο στο μείγμα, ένα ένα κομμάτι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε. Προσοχή, δεν πρέπει να το ρίξουμε απότομα!
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 6΄ περίπου, μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
- Πλάθουμε 12 μπαλάκια των 50γρ. και τα αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστούν για 30’.
- Ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης, προσεκτικά με τα δάχτυλα μας, σε μικρούς δίσκους και στη συνέχεια τα γεμίζουμε με 15γρ. σταγόννες σοκολάτας. Έπειτα τα κλείνουμε προσεκτικά.
- Κλείνουμε τα ζυμαράκια και τα διαμορφώνουμε ξανά σε μπαλάκια. 1. Τα τοποθετούμε σε φόρμες cup cake, με την ένωση προς τα κάτω, ώστε να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
- Αφήνουμε τα brioche σε ζεστό μέρος για 40΄περίπου, ώστε να φουσκώσουν.
- Αφού διπλασιαστούν σε όγκο, τα αλείφουμε με έναν κρόκο τον οποίο έχουμε ανακατέψει με μια κουταλιά της σούπας νερό.
- Ψήνουμε στους 170˚C στον αέρα για 18΄περίπου.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές