ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Brioche με σοκολάτα

best chocolate brioche.jpg

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ψωμάκια brioche; Αλμυρά και γλυκά σε χιλιάδες συνδυασμούς. Θα φτιάξουμε το κλασικό brioche με σοκολάτα, στην καλύτερή του εκδοχή.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 18 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 15γρ. μαγιά ξηρή
    • 270γρ. αλεύρι για τσουρέκι.
    • ½ κ.γλυκού αλάτι
    • 40γρ. ζάχαρη
    • 60γρ. γάλα
    • 2 αβγό
    • 140γρ. βούτυρο από το ψυγείο.
    • 150γρ. σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ανακατεύουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν καλά.
    2. Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο και παράλληλα προσθέτουμε τα αβγά και τέλος το αλεύρι.
    3. Ζύμώνουμε λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει ελαστικότητα.
    4. Προσθέτουμε το βούτυρο στο μείγμα, ένα ένα κομμάτι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε. Προσοχή, δεν πρέπει να το ρίξουμε απότομα!
    5. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 6΄ περίπου, μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
    6. Πλάθουμε 12 μπαλάκια των 50γρ. και τα αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστούν για 30’.
    7. Ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης, προσεκτικά με τα δάχτυλα μας, σε μικρούς δίσκους και στη συνέχεια τα γεμίζουμε με 15γρ. σταγόννες σοκολάτας. Έπειτα τα κλείνουμε προσεκτικά.
    8. Κλείνουμε τα ζυμαράκια και τα διαμορφώνουμε ξανά σε μπαλάκια. 1. Τα τοποθετούμε σε φόρμες cup cake, με την ένωση προς τα κάτω, ώστε να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
    9. Αφήνουμε τα brioche σε ζεστό μέρος για 40΄περίπου, ώστε να φουσκώσουν.
    10. Αφού διπλασιαστούν σε όγκο, τα αλείφουμε με έναν κρόκο τον οποίο έχουμε ανακατέψει με μια κουταλιά της σούπας νερό.
    11. Ψήνουμε στους 170˚C στον αέρα για 18΄περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές