ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα φράουλα

μπισκότα-γεμιστά-με-μαρμελάδα-φράουλα.jpg

Γλυκές, βουτυράτες καρδούλες με μαρμελάδα φράουλα: η γεύση της Άνοιξης μέσα σε ένα μπισκότο!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 250γρ βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 120γρ ζάχαρη άχνη
    • Βανίλια
    • 2 κρόκοι αβγού
    • 300γρ αλεύρι μαλακό
    • 150γρ μαρμελάδα φράουλα
    • 40γρ άχνη ζάχαρη για διακόσμηση
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με τη μαρμελάδα φράουλα. Για να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε στα μπισκότα πρέπει να είναι αρκετά πηχτή. Για το λόγο αυτό, βράζουμε τη μαρμελάδα φράουλα σε μέτρια φωτιά για 8΄περιπου. Μετά τη μεταφέρουμε σε ένα σκεύος για να κρυώσει.
    2. Για τα μπισκότα χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό,σε δυνατή ταχύτητα, για 5΄ το βούτυρο με τα 120γρ ζάχαρη άχνη
    3. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε, σταδιακά τους κρόκους.
    4. Στη συνεχεία ρίχνουμε το αλεύρι,την βανίλια και ζυμώνουμε.
    5. Το ζυμάρι μας είναι πολύ μαλακό ,γι αυτό το ανοίγουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες.Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα,για να "ξεκουραστεί".
    6. Κόβουμε με κουπάτ μπισκότα σε σχήμα καρδιάς όπως στις φωτογραφίες.
    7. Στις μισές καρδιές δημιουργούμε ένα κενό με τη βοήθεια ενός μικρότερου κουπάτ και τις υπόλοιπες τις αφήνουμε ολόκληρες.
    8. Ψήνουμε τα μπισκότα μας στους 170˚C για 15΄ περίπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
    9. Σε αυτό το στάδιο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη τα μπισκότα που έχουν το κενό στη μέση γιατί μετά δεν θα μπορούμε.
    10. Ενώνουμε τα μπισκότα μας, τοποθετώντας στη μέση λίγη από την μαρμελάδα φράουλα.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές