ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκότα με κεράσια γλασέ και φιστίκια Αιγίνης

cherries cookies_.jpg

Μικρά αριστουργήματα όπως συνηθίζω να τα λέω. Ο τέλειος συνδυασμός για τον καφέ και το τσάι σας.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 17 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 150γρ. βούτυρο
    • 110γρ. ζάχαρη άχνη
    • Βανίλια
    • 1 μικρό αυγό
    • 230γρ. αλεύρι μαλακό
    • 80γρ. φιστίκια Αιγίνης
    • 80γρ. κεράσια γλασέ ολόκληρα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό,σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, την άχνη και την βανίλια.
    2. Παράλληλα προσθέτουμε το αβγό και το μισό αλεύρι.
    3. Μόλις ενσωματωθούν ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
    4. Τέλος προσθέτουμε τα κεράσια με τα φιστίκια.
    5. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά και είναι έτοιμο
    6. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για να μπορούμε να την δουλέψουμε.
    7. Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε ένα μπαστούνι, το τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε για δύο ώρες στο ψυγείο.
    8. Κόβουμε σε φέτες τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε σε ταψί που είναι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική σιλικόνη.
    9. Μπορούμε να ζυμώσουμε διπλή ποσότητα και να αποθηκεύσουμε τα μπαστούνια στη κατάψυξη ώστε κάθε φόρα που χρειαζόμαστε φρέσκα μπισκότα να βγάζουμε 1-2 μπαστούνια, να τα αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο και να τα κόβουμε το πρωί για να ψήσουμε.
    10. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 17'.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές