ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκότα με κεράσια γλασέ και φιστίκια Αιγίνης

mpiskota me kerasi.jpg

Μικρά αριστουργήματα όπως συνηθίζω να τα λέω. Ο τέλειος συνδυασμός για τον καφέ και το τσάι σας.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 17 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 150γρ. βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 110γρ. ζάχαρη άχνη
    • Βανίλια
    • 1 μικρό αβγό
    • 230γρ. αλεύρι μαλακό
    • 80γρ. φιστίκια Αιγίνης
    • 80γρ. κεράσια γλασέ ολόκληρα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό,σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, την άχνη και την βανίλια.
    2. Παράλληλα προσθέτουμε το αβγό και το μισό αλεύρι.
    3. Μόλις ενσωματωθούν ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
    4. Τέλος προσθέτουμε τα κεράσια με τα φιστίκια.
    5. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά και είναι έτοιμο
    6. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για να μπορούμε να την δουλέψουμε.
    7. Στη συνέχεια πλάθουμε με τη ζύμη μας ένα μπαστούνι 20εκ., το τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
    8. Όταν σταθεροποιηθεί καλα η ζύμη μας ,την κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες 1εκ πάχος.
    9. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί που είναι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
    10. Μπορούμε να ζυμώσουμε διπλή ποσότητα και να αποθηκεύσουμε τα μπαστούνια στη κατάψυξη ώστε κάθε φόρα που χρειαζόμαστε φρέσκα μπισκότα να βγάζουμε 1 μπαστούνι, να το αφήσουμε ένα βράδυ στο ψυγείο και να τα κόψουμε το πρωί για να ψήσουμε.
    11. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 17'.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές