ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Μπισκότα με κεράσια γλασέ και φιστίκια Αιγίνης

μπισκότα-με-κεράσι-και-φιστίκια.jpg

Μικρά αριστουργήματα όπως συνηθίζω να τα λέω. Ο τέλειος συνδυασμός για τον καφέ και το τσάι σας.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 300γρ. βούτυρο
    • 220γρ. ζάχαρη άχνη
    • Βανίλια
    • 80γρ. αυγό
    • 450γρ. αλεύρι μαλακό
    • 150γρ. φιστίκια Αιγίνης
    • 150γρ. κεράσια γλασέ ολόκληρα
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό,σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, την άχνη και την βανίλια.
    2. Παράλληλα προσθέτουμετα αβγά και το μισό αλεύρι.
    3. Μόλις ενσωματωθούν ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
    4. Τέλος προσθέτουμε τα κεράσια με τα φιστίκια.
    5. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά και είναι έτοιμο
    6. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για να μπορούμε να την δουλέψουμε.
    7. Στη συνέχεια πλάθουμε παραλληλόγραμμα μπαστούνια, τα τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε για ένα βραδύ στο ψυγείο.
    8. Κόβουμε σε φέτες τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε σε ταψί που είναι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
    9. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα μπαστούνια στη κατάψυξη ώστε κάθε φόρα που χρειαζόμαστε φρέσκα μπισκότα να βγάζουμε 1-2 μπαστούνια, να τα αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο και να τα κόβουμε το πρωί για να ψήσουμε.
    10. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 8-10'.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές