ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μπισκότα με κεράσια γλασέ και φιστίκια Αιγίνης
Μικρά αριστουργήματα όπως συνηθίζω να τα λέω. Ο τέλειος συνδυασμός για τον καφέ και το τσάι σας.
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 17 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 150γρ. βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 110γρ. ζάχαρη άχνη
- Βανίλια
- 1 μικρό αβγό
- 230γρ. αλεύρι μαλακό
- 80γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 80γρ. κεράσια γλασέ ολόκληρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό,σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, την άχνη και την βανίλια.
- Παράλληλα προσθέτουμε το αβγό και το μισό αλεύρι.
- Μόλις ενσωματωθούν ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Τέλος προσθέτουμε τα κεράσια με τα φιστίκια.
- Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά και είναι έτοιμο
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για να μπορούμε να την δουλέψουμε.
- Στη συνέχεια πλάθουμε με τη ζύμη μας ένα μπαστούνι 20εκ., το τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
- Όταν σταθεροποιηθεί καλα η ζύμη μας ,την κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες 1εκ πάχος.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί που είναι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Μπορούμε να ζυμώσουμε διπλή ποσότητα και να αποθηκεύσουμε τα μπαστούνια στη κατάψυξη ώστε κάθε φόρα που χρειαζόμαστε φρέσκα μπισκότα να βγάζουμε 1 μπαστούνι, να το αφήσουμε ένα βράδυ στο ψυγείο και να τα κόψουμε το πρωί για να ψήσουμε.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 17'.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές