ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κέικ με γιαούρτι και φράουλες
Ανοιξιάτικο ελαφρύ κέικ με γιαούρτι και φράουλες. Είναι σούπερ αφράτο χωρίς να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο και το συνοδεύουμε με ένα μοναδικό φραουλένιο γλάσο.
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
- 4 αβγά
- 310γρ. ζάχαρη άχνη
- 200ρ. γιαούρτι
- 260γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- βανίλια
- 1 κ.γλυκού baking powder
- 230γρ. φράουλες κομμένες στα τέσσερα
Γλάσο
- 200γρ. λευκή σοκολάτα ΙΟΝ Patisserie ψιλοκομμένη.
- 60γρ. φράουλες αλεσμένες στο μπλέντερ
- 1 κ.σούπας ζάχαρη άχνη
- 30γρ. κρέμα γάλακτος
- Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής (προεραιτικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Για το ανοιξιάτικο και πολύ ελαφρύ κέικ ξεκινάμε ενώνοντας και κοσκινίζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να διογκωθούν.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking και χτυπάμε λίγο ακόμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα κέικ, τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια φράουλας και τα πιέζουμε να μπουν στο εσωτερικό της ζύμης.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 40' περιπου.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και παράλληλα ετοιμάζουμε το γλάσο φράουλα.
- Ζεστάινουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, τον πουρέ φράουλας και την ζάχαρη.
- Λίγο πριν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την ψιλικομμένη σοκολάτα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και αποσύρουμε απο την φωτιά.
- Ομογενοποιούμε το γλάσο μας με ένα μπλέντερ χειρός, το απλώνουμε επάνω στο κέικ και προσθέτουμε φρέσκες φράουλες.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές