ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ με γιαούρτι και φράουλες

κέικ φράουλα.jpg

Ανοιξιάτικο ελαφρύ κέικ με γιαούρτι και φράουλες. Είναι σούπερ αφράτο χωρίς να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο και το συνοδεύουμε με ένα μοναδικό φραουλένιο γλάσο.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Ζύμη

    • 4 βγά
    • 310γρ. ζάχαρη άχνη
    • 200ρ. γιαούρτι
    • 260γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1κ.γλυκού baking powder
    • 250γρ. φράουλες κομμένες στα τέσσερα

    Γλάσο

    • 200γρ. λευκή σοκολάτα ΙΟΝ Patisserie ψιλοκομμένη.
    • 70γρ. φράουλες αλεσμένες στο μπλέντερ
    • 1 κ.σούπας ζάχαρη άχνη
    • 30γρ. κρέμα γάλακτος
    • Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής (προεραιτικά)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1.Για το ανοιξιάτικο και πολύ ελαφρύ κέικ ξεκινάμε ενώνοντας και κοσκινίζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking.

    1. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να διογκωθούν.
    2. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια.
    3. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking και χτυπάμε λίγο ακόμα.
    4. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα κέικ, τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια φράουλας και τα πιέζουμε να μπουν στο εσωτερικό της ζύμης.
    5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 40' περιπου.
    6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και παράλληλα ετοιμάζουμε το γλάσο φράουλα.
    7. Ζεστάινουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, τον πουρέ φράουλας και την ζάχαρη.
    8. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την ψιλικομμένη σοκολάτα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και αποσύρουμε απο την φωτιά.
    9. Ομογενοποιούμε το γλάσο μας με ένα μπλέντερ χειρός, το απλώνουμε επάνω στο κέικ και προσθέτουμε φρέσκες φράουλες.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές