ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πάστα φλώρα με κόκκινα φρούτα
Η Πάστα Φλώρα ή Pasta frolla είναι ένα γλυκό που κάθε του κομμάτι μας φέρνει στο νου μια νοσταλγική και οικεία αίσθηση λιχουδιάς. Θα την φτιάξουμε εύκολα και με απλά υλικά, θα θυμηθούμε οι μεγαλύτεροι, θα γνωρίσουν οι μικρότεροι και στο τέλος θα την απολαύσουμε όλοι μαζί!!
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
-
250γρ βούτυρο 82% λιπαρά
-
120γρ ζάχαρη άχνη
-
Μια πρέζα αλάτι
-
2 αβγά
-
Βανίλια
-
500γρ αλεύρι μαλακό
-
3γρ baking powder
Γέμιση
- 400γρ μαρμελάδα κόκκινα φρούτα
- 20γρ νερό
- 10γρ κορν φλάουρ
-
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά ετοιμάζουμε την γέμιση, σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά,ζεσταίνουμε την μαρμελάδα και παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το κορν φλάουρ με το νερό.
- Προσθέτουμε το νερό με το κορν φλάουρ στη μαρμελάδα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.
- Η ζύμη της Πάστα φλώρα είναι πάρα πολύ εύκολη. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ ή στο χέρι.
- Τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μια ωρα να ξεκουραστεί για να μπορέσουμε να στήσουμε την τάρτα.
- Κόβουμε τα 2/3 της ζύμης για να ετοιμάσουμε τη βάση της τάρτας. Ανοίγουμε τη ζύμη αναμεσά σε δύο λαδόκολλες και την απλώνουμε σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί 28εκ
- Στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση επάνω στη ζύμη.
- Με το δεύτερο κομμάτι ζύμης πλάθουμε φιτίλια (με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε κουλουράκια) και τα τοποθετούμε σταυρωτά επάνω στην μαρμελάδα.
- Χτυπάμε έναν κρόκο αβγού με λίγο νερό και αλείφουμε, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, τις λωρίδες της ζύμης.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 30΄ περίπου.
- Στην Casamania θα βρείτε εργαλεία ζαχαροπλαστικής για τις πιο γλυκές σας δημιουργίες.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές