ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ-ΜΕ-ΖΥΜΗ-ΚΟΥΡΟΥ.jpg

Παραδοσιακά τυροπιτάκια της γιαγιάς.Η γιαγιά μου δεν έφτιαχνε δύσκολες ή επαγγελματικές συνταγές, φρόντιζε όμως να έχει πάντα τα πιο ποιοτικά και τα πιο φρέσκα υλικά .Αυτό είναι το πρώτο μυστικό που έμαθα κοντά της... το δεύτερο είναι να βάζω πολλή αγάπη σε ό,τι κι αν καταπιάνομαι!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Υλικά για τη ζύμη

    • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 250γρ βούτυρο
    • 1 αβγό
    • μια πρέζα  αλάτι
    • 200γρ  γιαούρτι

    Γέμιση

    • 200γρ φέτα
    • 200γρ  ανθότυρο
    • 1 ασπράδι αβγού
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Σπάμε τη φέτα και το ανθότυρο με τα χέρια και τα ενώνουμε πολύ καλά με το ασπράδι.
    2. Για τη ζύμη τοποθετούμε στο μίξερ το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα που θα προκύψει να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
    3. Κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι, το αβγό, το αλάτι και ζυμώνουμε.
    4. Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε μια μεμβράνη και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
    5. Ανοίγουμε ένα φύλλο με το ζυμάρι μας ,τοποθετώντας το ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες, ώστε να μην κολλήσει.
    6. Κόβουμε με ένα κουπάτ 10εκ. διάμετρο ή ένα ποτήρι, στρογγυλά κομμάτια ζύμης. Μαζεύουμε τη ζύμη που περισσεύει και ξανά ανοίγουμε φύλλο μέχρι να τελειώσει.
    7. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση τυριού και κλείνουμε καλά το τυροπιτάκι μας πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι. Θα μας βγάλει 18 τυροπιτάκια περίπου.
    8. Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στη κατάψυξη και να ψήνουμε κάθε φορά που θέλουμε φρέσκα τυροπιτάκια.
    9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 20΄περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές