ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμί με αλεύρι φαγόπυρου

ψωμί.jpg

Σπιτίκο ψωμί με αλεύρι φαγόπυρου. Το φαγόπυρο είναι μια εναλλακτική πηγή πρωτεϊνων Εξαιρετικά υγιεινή, νόστιμη και απλή στην παρασκευή επιλογή!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 200γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
    • 140γρ αλεύρι φαγόπυρο
    • 30γρ γιαούρτι
    • 10γρ μαγιά νωπή
    • 8γρ αλάτι
    • 7γρ ζάχαρη
    • 280γρ νερό δροσερό
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε πάντα από τα στερεά υλικά γιατί θα μας βοηθήσει να οργανοθούμε καλύτερα. Ενώνουμε σε ένα μπολ όλα τα άλευρα και το αλάτι μαζί.
    2. Έπειτα, στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, χρησιμοποιώντας τον γάντζο, ενώνουμε τη μαγιά με το μισό νερό, το γιαούρτι και την ζάχαρη.
    3. Προσθέτουμε τα άλευρα και ξεκινάμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Παράλληλα, προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και μαζευτεί σαν μπάλα στον γάντζο του μίξερ.
    4. Πλάθουμε ένα στρογγυλό καρβέλι με την ένωση πάντα προς τα κάτω και το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
    5. Αφήνουμε τη ζύμη μας για 30'-40' σε ένα ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
    6. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, χαράζουμε την επιφάνια του ψωμιού και ψήνουμε,σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220˚C για 40περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές