ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Vegan κέικ σοκολάτα πορτοκάλι
Όλες και όλοι λατρεύουμε τη σοκολάτα.. Αυτό το κέικ είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά, ακόμα κι όταν έχουμε υιοθετήσει χορτοφαγικές διατροφικές συνήθειες. Μία απόλυτα υγιεινή κι απολαυστική πρόταση για κέικ που γίνεται στο λεπτό!
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 90γρ κακάο ION
- 1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
- 440γρ ζάχαρη καστανή
- 60γρ καλαμποκέλαιο
- Βανίλια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 300γρ νερό φίλτρου Brita
- 250γρ χυμός πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170˚C
- Σε ένα μπολ ενώνουμε και κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο και τη βανίλια.
- Σε ένα δεύτερο, μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το νερό,το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να διάλυθεί καλα η ζάχαρη και να ομογενοποιηθουν όλα τα υλικά.
- Στη συνέχεια προσθέτούμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε μια στρογγυλή φόρμα κέικ, την οποία έχουμε πριν αλείψει με λίγο ηλιέλαιο και αλεύρι.
- Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170˚C για 40΄περίπου.
- Αφού ψηθεί το κέικ, περιμένουμε να ξεκουραστεί και το ξεφορμάρουμε σε μια μεταλλική σχάρα να κρυώσει.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές