ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Vegan κέικ σοκολάτα πορτοκάλι

vegan cacao cake.jpg

Όλες και όλοι λατρεύουμε τη σοκολάτα.. Αυτό το κέικ είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά, ακόμα κι όταν έχουμε υιοθετήσει χορτοφαγικές διατροφικές συνήθειες. Μία απόλυτα υγιεινή κι απολαυστική πρόταση για κέικ που γίνεται στο λεπτό!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 550γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 100γρ κακάο ION
    • 1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
    • 480γρ ζάχαρη καστανή
    • 60γρ καλαμποκέλαιο
    • Βανίλια
    • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 330γρ νερό φίλτρου Brita
    • 250γρ χυμός πορτοκαλιού
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Αρχικά, ενώνουμε και κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
    2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το νερό,το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να διάλυθεί καλά η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
    3. Στη συνέχεια προσθέτούμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
    4. Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε μια στρογγυλή φόρμα κέικ, την οποία έχουμε πριν αλείψει με λίγο ηλιέλαιο και αλεύρι.
    5. Τέλος, ψήνουμε στους 170˚C για 45΄περίπου.
    6. Περιμένουμε να κρυώσει το κέικ μας πριν το ξεφορμάρουμε για να μη μας κολλήσει.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές