ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Vegan κέικ με τζίντζερ και λεμόνι
Συνήθως όταν μιλάμε για κέικ, σκεφτόμαστε κάτι ανθυγιεινό με πολλές θερμίδες. Αυτό το θρεπτικό και νόστιμο κέικ με τζίντζερ και λεμόνι, θα σας αλλάξει γνώμη και θα το λατρέψετε ακόμα κι αν δεν κάνετε χορτοφαγική διατροφή.
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ καλαμποκέλαιο
- 200γρ καστανή ζάχαρη
- 350γρ. γάλα αμυγδάλου
- 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- Βανίλια
- 1 κ.γλυκού baking powder
- 1κ.γλυκού μαγειρική σόδα
- 80γρ χοντροκομμένα αμύγδαλα με την φλούδα
- 40γρ. ψιλοκομμένο Τζίντζερ αποξηραμένο χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αυτή τη συνταγή για το πιο γρήγορο και υγιεινό κέικ, δεν θα χρειαστούμε μίξερ, μόνο δύο μεγάλα μπολ.
- Στο ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι ,το baking ,τη μαγειρική σόδα, τα αμύγδαλα και το ψιλοκομμένο τζίντζερ.
- Στο δεύτερο μπολ τοποθετούμε το καλαμποκέλαιο, το γάλα αμυγδάλου, την καστανή ζάχαρη , το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια.
- Ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά και να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα με το αμυγδαλόγαλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ μέσα σε μια ορθογώνια φόρμα 30εκ. την οποία έχουμε αλείψει με λίγο καλαμποκέλαιο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στον αέρα ,στους 160°C για 40΄περίπου.
- Ελέγχουμε το κέικ αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στη μέση του κέικ. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε το ψημένο κείκ να κρυώσει για να το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές