ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Vegan τούρτα φράουλα

τούρα φράουλα vegan .jpg

Αν μέχρι τώρα θεωρούσατε ότι τα vegan γλυκά είναι βαρετά και άνοστα, ήρθε η ώρα να αλλάξετε γνώμη με αυτή τη συνταγή. Εντυπωσιακή πεντανόστιμη vegan τούρτα με μια καλόκαιρινή ελαφριά κρέμα φράουλας, φυτική σαντιγί και βάση από τριμμένά μπισκότα.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Βάση μπισκότου

    Κρέμα φράουλα

    Διακόσμηση

    • 300γρ. φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί
    • 10 Φρέσκες φράουλες
    • 30γρ. φιλέ αμυγδάλου ή τριμμένο αμύγδαλο
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε την συνταγή μας με την βάση της τούρτας. Αλέθουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
    2. Ανακατεύουμε το λιωμένο φυτικό βούτυρο με το αλεσμένο μείγμα μπισκότου μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
    3. Απλώνουμε ομοιόμορφα την βάση μπισκότου σε ένα στρογγυλό τσέρκι ή μια φόρμα 20εκ. διάμετρο και την πιέζουμε να ισώσει με ένα κουτάλι.
    4. Όπως είναι η φόρμα της τούρτας, με την στρωμένη βάση μπισκότου τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
    5. Συνεχίζουμε με την κρέμα φράουλας. Για να χρησιμοποιήσουμε τον έτοιμο πουρέ φράουλας, όπως και όλους τους κατεψυγμένους πουρέδες φρούτων πρεπει πρώτα να ξεπαγώσουν.
    6. Μέσα σε μια κατσαρόλα, εκτός φωτιάς,ανακατεύουμε τον πουρέ της φράουλας με το άγαρ άγαρ και το αφήνουμε στην άκρη για 1΄.
    7. Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα, την φυτική κρέμα γάλακτος, την καστανή ζάχαρη και την βανίλια.
    8. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχόμενα το μείγμα της φράουλας με ένα σύρμα χειρός.
    9. Μόλις πάρει βράση η κρέμα μας αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
    10. Για να ενεργοποιηθεί το άγαρ άγαρ πρέπει πρώτα να διαλυθεί σε ένα υγρό το οποίο έχει θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια να φτάσει τους 80 C.
    11. Περιμένουμε 5΄ να πέσει λίγο η θερμοκρασία, προσθέτουμε το violife φυτικό άλειμμα και ομογενοποιούμε την κρέμα μας με ένα ραβδομπλέντερ.
    12. Αδειάζουμε την κρέμα φράουλα μέσα στην στρογγυλή φόρμα, πάνω από την βάση μπισκότου και αφήνουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 4-5 ώρες να παγώσει.
    13. Όταν παγώσει καλά η τούρτα, την βγάζουμε από την κατάψυξη, ζεσταίνουμε περιμετρικά το τσέρκι και το αφαιρούμε.
    14. Τοποθετούμε το γλυκό μας σε μια μεγάλη πιατέλα. Η τούρτα μεταφέρεται εύκολα σε αυτή τη φάση γιατί είναι ακόμα παγωμένή.
    15. Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ.
    16. Τέλος διακοσμούμε την επιφάνεια της τούρτα με ροζέτες από σαντιγί, φρέσκες φράουλες και φιλέ αμυγδάλου.
    17. Πριν τη κόψουμε θα χρειαστεί να μείνει μια ώρα ακόμα στο ψυγείο για να ξεπαγώσει η κρέμα φράουλα και να σταθεί η σαντιγί.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές