ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Vegan τούρτα φράουλα
Αν μέχρι τώρα θεωρούσατε ότι τα vegan γλυκά είναι βαρετά και άνοστα, ήρθε η ώρα να αλλάξετε γνώμη με αυτή τη συνταγή. Εντυπωσιακή πεντανόστιμη vegan τούρτα με μια καλόκαιρινή ελαφριά κρέμα φράουλας, φυτική σαντιγί και βάση από τριμμένά μπισκότα.
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Βάση μπισκότου
- 100γρ. κουλουράκια ή μπισκότα λαδιού νηστίσιμα
- 40γρ. φυτικό αναπλήρωμα βουτύρου Violife vioblock
- 20gr. τριμμένα αμύγδαλα
Κρέμα φράουλα
- 400γρ. κατεψυγμένο πουρέ φράουλα
- 170γρ. καστανή ζάχαρη
- βανίλια
- 230γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
- 350γρ. Φυτικό άλειμμα Violife vegan cream
- 3κ.γλυκού κοφτά πηκτικού Άγαρ άγαρ σε σκόνη (χορτοφαγική πηκτική ουσία με την οποία αντικαθιστούμε την ζωική ζελατίνη)
Διακόσμηση
- 300γρ. φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί
- 10 Φρέσκες φράουλες
- 30γρ. φιλέ αμυγδάλου ή τριμμένο αμύγδαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε την συνταγή μας με την βάση της τούρτας. Αλέθουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ανακατεύουμε το λιωμένο φυτικό βούτυρο με το αλεσμένο μείγμα μπισκότου μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την βάση μπισκότου σε ένα στρογγυλό τσέρκι ή μια φόρμα 20εκ. διάμετρο και την πιέζουμε να ισώσει με ένα κουτάλι.
- Όπως είναι η φόρμα της τούρτας, με την στρωμένη βάση μπισκότου τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
- Συνεχίζουμε με την κρέμα φράουλας. Για να χρησιμοποιήσουμε τον έτοιμο πουρέ φράουλας, όπως και όλους τους κατεψυγμένους πουρέδες φρούτων πρεπει πρώτα να ξεπαγώσουν.
- Μέσα σε μια κατσαρόλα, εκτός φωτιάς,ανακατεύουμε τον πουρέ της φράουλας με το άγαρ άγαρ και το αφήνουμε στην άκρη για 1΄.
- Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα, την φυτική κρέμα γάλακτος, την καστανή ζάχαρη και την βανίλια.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχόμενα το μείγμα της φράουλας με ένα σύρμα χειρός.
- Μόλις πάρει βράση η κρέμα μας αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Για να ενεργοποιηθεί το άγαρ άγαρ πρέπει πρώτα να διαλυθεί σε ένα υγρό το οποίο έχει θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια να φτάσει τους 80 C.
- Περιμένουμε 5΄ να πέσει λίγο η θερμοκρασία, προσθέτουμε το violife φυτικό άλειμμα και ομογενοποιούμε την κρέμα μας με ένα ραβδομπλέντερ.
- Αδειάζουμε την κρέμα φράουλα μέσα στην στρογγυλή φόρμα, πάνω από την βάση μπισκότου και αφήνουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 4-5 ώρες να παγώσει.
- Όταν παγώσει καλά η τούρτα, την βγάζουμε από την κατάψυξη, ζεσταίνουμε περιμετρικά το τσέρκι και το αφαιρούμε.
- Τοποθετούμε το γλυκό μας σε μια μεγάλη πιατέλα. Η τούρτα μεταφέρεται εύκολα σε αυτή τη φάση γιατί είναι ακόμα παγωμένή.
- Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ.
- Τέλος διακοσμούμε την επιφάνεια της τούρτα με ροζέτες από σαντιγί, φρέσκες φράουλες και φιλέ αμυγδάλου.
- Πριν τη κόψουμε θα χρειαστεί να μείνει μια ώρα ακόμα στο ψυγείο για να ξεπαγώσει η κρέμα φράουλα και να σταθεί η σαντιγί.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές