ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Vegan μπισκότα πορτοκαλιού με ταχίνι

μπισκότα-με-ταχίνι_.jpg

Τραγανά και πολύ θρεπτικά παξιμαδάκια με άρωμα πορτοκάλι. Εξαιρετικό συνοδευτικό για τον καφέ σας και πλήρως απαλλαγμένο από ενοχές, καθώς δεν περιέχει καθόλου «κακά» λιπαρά. Αποτελεί ιδανική πρόταση για όσες και όσους δεν καταναλώνετε τροφές ζωικής προέλευσης ή βρίσκεστε σε περιόδους νηστείας ακόμη και αποτοξίνωσης

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 450γρ ταχίνι ολικής άλεσης
    • 250γρ χυμός πορτοκαλιού
    • Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
    • 25γρ λικέρ πορτοκάλι
    • 250γρ καστανή ζάχαρη
    • 560γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 230γρ αμύγδαλο πούδρα (Μπορούμε να την βρούμε έτοιμη ή να φτιάξουμε μόνοι μας, αλέθοντας αμύγδαλα στο μπλέντερ)
    • 2κ.γλυκου baking powder
    • 1κ.γλυκου σόδα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ανακατεύουμε, στην αρχή, σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά μας: το αλεύρι, το baking, τη σόδα καθώς και την πούδρα αμυγδάλου.
    2. Βάζουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το πορτοκάλι και το λικέρ στον κάδο του μίξερ κι ανακατεύουμε καλά με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 6-7 λεπτά.
    3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα στερεά υλικά μας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι μας.
    4. Μετά χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο ίσα μέρη και σχηματίζουμε δύο μπαστούνια.
    5. Τοποθετούμε τα δυο μπαστούνια σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και τα χαράζουμε καλά σε φέτες.
    6. Ψήνουμε,στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 20΄.
    7. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν, τα χωρίζουμε και τα απλώνουμε στο ταψί για να ψηθούν ξανά μέχρι το εσωτερικό τους.
    8. Συνεχίζουμε με το ψήσιμο στους 160˚C για 15΄ ακόμα. Τα μπισκότα μας είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε, όπως επιθυμούμε!
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές