ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Vegan μπισκότα πορτοκαλιού με ταχίνι

μπισκότα-με-ταχίνι_.jpg

Τραγανά και πολύ θρεπτικά παξιμαδάκια με άρωμα πορτοκάλι. Εξαιρετικό συνοδευτικό για τον καφέ σας και πλήρως απαλλαγμένο από ενοχές, καθώς δεν περιέχει καθόλου «κακά» λιπαρά. Αποτελεί ιδανική πρόταση για όσες και όσους δεν καταναλώνετε τροφές ζωικής προέλευσης ή βρίσκεστε σε περιόδους νηστείας ακόμη και αποτοξίνωσης.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 450γρ ταχίνι ολικής άλεσης ή ταχίνι με πορτοκάλι
    • 250γρ χυμός πορτοκαλιού
    • Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
    • 25γρ λικέρ πορτοκάλι
    • 250γρ καστανή ζάχαρη
    • 560γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 230γρ αμύγδαλο πούδρα (Μπορούμε να την βρούμε έτοιμη ή να φτιάξουμε μόνοι μας, αλέθοντας αμύγδαλα στο μπλέντερ)
    • 2κ.γλυκου baking powder
    • 1κ.γλυκου σόδα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ανακατεύουμε, στην αρχή, σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά μας: το αλεύρι, το baking, τη σόδα καθώς και την πούδρα αμυγδάλου.
    2. Βάζουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το πορτοκάλι και το λικέρ στον κάδο του μίξερ κι ανακατεύουμε καλά με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 6-7 λεπτά.
    3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα στερεά υλικά μας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι μας.
    4. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο ίσα μέρη και πλάθουμε δύο μπαστούνια.
    5. Τοποθετούμε τα δυο μπαστούνια σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
    6. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι τα μπαστούνια σε παξιμαδάκια.
    7. Ψήνουμε, στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C για 20΄.
    8. Μετά το πρώτο ψήσιμο αφήνουμε τα μπαστούνια να κρυώσουν, τα χωρίζουμε με ένα μαχαίρι σε παξιμάδια και τα απλώνουμε στο ταψί για να ψηθούν ξανά στο εσωτερικό τους.
    9. Ψήνουμε τα παξιμάδια μας δεύτερη φορά στους 160˚C για 15΄ ακόμα.
    10. Τα παξιμαδάκια πορτοκαλιού, όταν θα κρυώσουν, θα είναι τραγανά και έτοιμα για να τα απολαύσουμε, όπως επιθυμούμε!
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές