ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Κουλουράκια κανέλας

κουλουράκια.jpg

Κουλουράκια με άρωμα κανέλας, μια γλυκιά μυρωδιά που με ταξιδεύει στα παιδικά μου χρόνια. Η συγκεκριμένη συνταγή ήταν η λαχτάρα μου κάθε φθινόπωρο, τα φτιάχναμε μαζί με τη μητέρα μου και με συνόδευαν κάθε πρωί στο σχολείο.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 18 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 230γρ. βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 160γρ. άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
    • 2 αβγά μεγάλα
    • 500γρ. αλεύρι μαλακό
    • 1κ.γλυκού baking powder
    • 2κ.γλυκού κανέλα σε σκόνη
    • 1 κρόκος αβγού για το άλλειμα πριν το ψήσιμο
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Αρχικά ενώνουμε και κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, την κανέλα και το baking.
    2. Έπειτα, χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά.
    3. Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε,σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
    4. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά μας. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
    5. Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για μια ώρα στο ψυγείο.
    6. Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
    7. Ανακατεύουμε τον κρόκο με λίγες σταγόνες νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια με ένα πινέλο.
    8. Τέλος, ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 18΄ περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές