ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κουλουράκια κανέλας
Κουλουράκια με άρωμα κανέλας, μια γλυκιά μυρωδιά που με ταξιδεύει στα παιδικά μου χρόνια. Η συγκεκριμένη συνταγή ήταν η λαχτάρα μου κάθε φθινόπωρο, τα φτιάχναμε μαζί με τη μητέρα μου και με συνόδευαν κάθε πρωί στο σχολείο.
- Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 18 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 230γρ. βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 160γρ. άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
- 2 αβγά μεγάλα
- 500γρ. αλεύρι μαλακό
- 1κ.γλυκού baking powder
- 2κ.γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 κρόκος αβγού για το άλλειμα πριν το ψήσιμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά ενώνουμε και κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ: το αλεύρι, την κανέλα και το baking.
- Έπειτα, χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε,σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά μας. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για μια ώρα στο ψυγείο.
- Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ανακατεύουμε τον κρόκο με λίγες σταγόνες νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια με ένα πινέλο.
- Τέλος, ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 18΄ περίπου.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές