ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουλουράκια δίχρωμα

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ-.jpg

Μια σπιτική συνταγή για μοσχομυριστά και πεντανόστιμα κουλουράκια,που συνοδεύουν τέλεια τον καφέ σας και ικανοποιούν την ανάγκη σας για κάτι γλυκό μέσα στην ημέρα όπου κι αν βρίσκεστε!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 17 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Ζύμη βανίλια

    • 90γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
    • 80γρ. άχνη ζάχαρη
    • Βανίλια
    • Ξύσμα πορτοκαλιού
    • 1 αβγό
    • 15γρ. γάλα φρέσκο
    • 210γρ. αλεύρι μαλακό
    • 6γρ. baking powder

    Ζύμη κακάο

    • 90γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
    • 80γρ.άχνη ζάχαρη
    • Βανίλια
    • 1 αβγό
    • 15γρ. γάλα φρέσκο
    • 210γρ. αλεύρι μαλακό
    • 20γρ. κακάο ΙΟΝ
    • 6γρ. baking powder
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με τη ζύμη βανίλιας.Ενώνουμε και κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά δηλαδή το αλεύρι και το baking.
    2. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο, την άχνη ,την βανίλια, και το ξύσμα πορτοκαλιού για 5΄ να αφρατέψει καλά.
    3. Προσθέτουμε μέσα στο μίξερ το αβγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    4. Σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε μέσα τα στερεά υλικά και το γάλα.
    5. Ζυμώνουμε για λίγο ακόμα και αποσύρουμε το ζυμάρι από το μίξερ. Τυλίγουμε την ζύμη μας με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 20΄.
    6. Συνεχίζουμε με τη ζύμη κακάο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και προσθέτουμε μέσα στα στερεά υλικά και το κακάο.
    7. Οι ζύμες μας πρέπει να μείνουν στο ψυγείο για 20΄περιπου να ξεκουραστούν και μετά μπορούμε να ξεκινήσουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
    8. Ξεκινάμε να πλάθουμε "φυτίλια" από τη ζύμη βανίλιας και "φυτίλια"από τη ζύμη κακάο. Πλέκουμε τα φυτίλια μεταξύ τους και δημιουργούμε δίχρωμα κουλουράκια.
    9. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική σιλικόνη και ψήνουμε στον αέρα στους 170° C για 17΄περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές