ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουλουράκια δίχρωμα

koulourakia cacao.jpg

Μια σπιτική συνταγή για μοσχομυριστά και πεντανόστιμα κουλουράκια,που συνοδεύουν τέλεια τον καφέ σας και ικανοποιούν την ανάγκη σας για κάτι γλυκό μέσα στην ημέρα όπου κι αν βρίσκεστε!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 17 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Ζύμη βανίλια

    • 90γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
    • 80γρ. άχνη ζάχαρη
    • Βανίλια
    • Ξύσμα πορτοκαλιού
    • 1 αβγό
    • 15γρ. γάλα φρέσκο
    • 210γρ. αλεύρι μαλακό
    • 6γρ. baking powder

    Ζύμη κακάο

    • 90γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
    • 80γρ.άχνη ζάχαρη
    • Βανίλια
    • 1 αβγό
    • 15γρ. γάλα φρέσκο
    • 210γρ. αλεύρι μαλακό
    • 20γρ. κακάο ΙΟΝ κοσκινισμένο
    • 6γρ. baking powder
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε πάντα με τη ζύμη βανίλιας και συνεχίζουμε στον ίδιο κάδο με την ζύμη κακάο για να μη λερώσουμε πολλά σκεύη.
    2. Ενώνουμε και κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά δηλαδή το αλεύρι και το baking.
    3. Ζυμώνουμε στο μίξερ ή με τα χέρια μας, το βούτυρο, την άχνη ,την βανίλια, και το ξύσμα πορτοκαλιού για 5΄ να αφρατέψει καλά.
    4. Προσθέτουμε μέσα στο μίξερ το αβγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    5. Σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε μέσα τα στερεά υλικά και το γάλα.
    6. Ζυμώνουμε για λίγο ακόμα και αποσύρουμε το ζυμάρι από το μίξερ. Η ζύμη μας είναι πολύ μαλακιά και κολλάει στα χέρια, δεν προσθέτουμε αλεύρι, όπως είναι τυλίγουμε την ζύμη μας σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30΄.
    7. Συνεχίζουμε με τη ζύμη κακάο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία προσθέτοντας μέσα στα στερεά υλικά το κακάο κοσκινισμένο.
    8. Οι ζύμες μας πρέπει να μείνουν στο ψυγείο για 60΄περίπου να σφίξει το βούτυρο και μετά μπορούμε να ξεκινήσουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
    9. Ξεκινάμε να πλάθουμε "φυτίλια" από τη ζύμη βανίλιας και "φυτίλια"από τη ζύμη κακάο. Πλέκουμε τα λευκά με τα μαύρα "φυτίλια" μεταξύ τους και δημιουργούμε δίχρωμα κουλουράκια.
    10. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική σιλικόνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 160° C για 17΄περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές