ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χριστουγεννιάτικη τούρτα με ινδική καρύδα και λεμόνι

christmas-cake.jpg

Αρωματική Χριστουγεννιάτικη τούρτα, μοναδική πρόταση για μια τούρτα με άρωμα λεμόνι που διατηρείται εκτός ψυγείο.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Κέικ

    • 190γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 300γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • 180γρ ινδική καρύδα
    • 230γρ αλεύρι μαλακό
    • 4 μεγάλα αβγά
    • 1κ.γλυκου baking powder
    • 100κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • Βανίλια
    • Ξύσμα από ένα λεμόνι

    Γκανάς λεμόνι

    • 100 γρ χυμό λεμόνι
    • 40γρ κορν φλάουρ
    • 350γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 250γρ λεύκη σοκολάτα κουβερτούρα
    • Ξύσμα από ένα λεμόνι
    • 100γρ βούτυρο 82% λιπαρά

    Σιρόπι

    • 150γρ νερό
    • 150γρ ζάχαρη

    Διακόσμηση

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με την προετοιμασία του σιροπιού. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το νερό με την ζάχαρη για 5΄περίπου.
    2. Συνεχίζουμε με το κέικ. Ενώνουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, το baking, την ινδική καρύδα και τη βανίλια.
    3. Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
    4. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 2-3 λεπτά ακόμα.
    5. Χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και, μόλις αρχίσουν να ενώνονται, ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος.
    6. Όταν ενσωματωθεί κι αυτή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 18-20εκ.
    7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα, στους 160˚C για 40΄-45΄περιπου.
    8. Ενώ το cake ψήνεται στον φούρνο, ετοιμάζουμε την γκανάς. Τοποθετούμε τα 350γρ κρέμα γάλακτος με το ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα.
    9. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα 100γρ χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ.
    10. Μόλις ζεσταθεί λίγο η κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει καλά.
    11. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα καθώς και το βούτυρο και τα ενώνουμε με ένα μπλέντερ χειρός.
    12. Κόβουμε το cake σε τρία ισόπαχα φύλλα.
    13. Σιροπιάζουμε λίγο το κάθε φύλλο του cake και στήνουμε την τούρτα μας, βάζοντας ενδιάμεσα στρώσεις άπο την γκανάς λεμόνι. Φροντίζουμε να κρατήσουμε λίγη γκανάς για να καλύψουμε περιμετρικά την τούρτα μας.
    14. Καλύπτουμε ολόκληρη την τούρτα με ινδοκάρυδο και στολίζουμε με χριστουγεννιάτικα μπισκότα.
    15. Τη συνταγή που χρησιμοποίησα για τα μπισκότα της τούρτας θα την βρείτε στο Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές