ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Red velvet τούρτα

red-velvet.jpg

Θα βρείτε πολλές συνταγές red velvet στο internet, έχω δοκιμάσει τις περισσότερες και έχω καταλήξει στην καλύτερη .

  • Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Ζύμη

    • 125γρ. βούτυρο
    • 10γρ. κακάο σκόνη
    • 240γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 2 αβγά
    • 280γρ. αλεύρι μαλακό
    • 1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
    • 1 κ.γλυκού baking powder
    • Βανίλια
    • Μία πρέζα αλάτι
    • 230γρ. ξινόγαλα
    • 1 κ.σ. λευκό ξύδι (μέσα στο ξινόγαλα)
    • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

    Βουτυρόκρεμα

    • 300γρ. βούτυρο 82%
    • 230γρ. τυρί κρέμα. Το αφήνουμε 20' σε απορροφητικό χαρτί να βγάλει τα υγρά του.
    • 420γρ ζάχαρη άχνη
    • Βανίλια
     
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Σε ένα μπολ ζυγίζουμε τα στερεά υλικά μας (αλεύρι κακάο, baking, αλάτι, σόδα, βανίλια) και τα ανακατεύουμε καλά.
    2. Χτυπάμε στο μίξερ ( με φτερό) σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη.
    3. Όταν αφρατέψει το μείγμα ,χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά να ενωθούν με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
    4. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μισό μείγμα από τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε σε αργή ταχύτητα.
    5. Παράλληλα ρίχνουμε το ξινόγαλα με το ξύδι σιγά–σιγά.
    6. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα στέρεα υλικά μας και το κόκκινο χρώμα.
    7. Μοιράζουμε το μείγμά σε δύο στρογγυλές φόρμες 16εκ. διάμετρο ψήνουμε στους 160° C στον αέρα ( σε προθερμασμένο φούρνο) για 40΄περίπου.
    8. Μέχρι να ψηθεί το κέικ , ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα.
    9. Χτυπάμε το βούτυρο μόνο του στο μίξερ με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 6-7 λεπτά, να αφρατέψει και να ασπρίσει.
    10. Χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
    11. Προσθέτουμε λίγο λίγο το τυρί κρεμά.
    12. Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε για 5΄ την κρέμα μας να αφρατέψει.
    13. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσουμε.

    Στήσιμο Τούρτας

    1. Έχουμε ψήσει δύο κέικ, τα κόβουμε οριζόντια, στη μέση με ένα μαχαίρι και δημιουργούμε τέσσερις στρώσεις για την τούρτα μας. Ευθυγραμμίζουμε το επάνω μέρος και κρατάμε τα κομμάτια που έχουν περισσέψει για τη διακόσμηση (τα θρυμματίζω στο μπλέντερ).
    2. Στήνουμε την τούρτα μας, απλώνοντας βουτυρόκρεμα ενδιάμεσα από τα κομμάτια του κέικ (περίπου 200γρ. η κάθε στρώση).
    3. Είναι πολύ σημαντικό μόλις στήσουμε τις εσωτερικές στρώσεις του κέικ να το βάλουμε στο ψυγείο για μια ώρα ή στη κατάψυξη για μισή ωρα,να κρυώσει για να μπορέσει να σταθεί σωστά.
    4. Με μια παλέτα ή σπάτουλα καλύπτουμε τη τούρτα μας περιμετρικά, δημιουργούμε μικρές ροζέτες με ένα κορνέ και διακοσμούμε με τριμμένο κέικ.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές