ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Red velvet τούρτα

red-velvet.jpg

Θα βρείτε πολλές συνταγές red velvet στο internet, έχω δοκιμάσει τις περισσότερες και έχω καταλήξει στην καλύτερη . Η ποσότητα που σας δίνω είναι για τρεις φόρμες στρογγυλές 20-22εκ. Αν δεν έχετε, μπορείτε να βρείτε στο super market φόρμες μιας χρήσης. Κόβουμε το πάνω μέρος από κάθε φύλλο κέικ και το κρατάμε στην άκρη γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε στην διακόσμηση.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    ΖΥΜΗ

    • 250γρ. βούτυρο
    • 20γρ. κακάο σκόνη
    • 480γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 4 αβγά
    • 560γρ. αλεύρι μαλακό
    • 2 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
    • 2 κ.γλυκού baking powder
    • Βανίλια
    • Μία πρέζα αλάτι
    • 460γρ. ξινόγαλα
    • 2 κ.σ. λευκό ξύδι (μέσα στο ξινόγαλα)
    • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
     

    ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

    • 300γρ. βούτυρο 82%
    • 230γρ. τυρί κρέμα. Το αφήνουμε 20' σε απορροφητικό χαρτί να βγάλει τα υγρά του.
    • 420γρ ζάχαρη άχνη
    • Βανίλια
     
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Σε ένα μπολ ζυγίζουμε τα στερεά υλικά μας (αλεύρι κακάο, baking, αλάτι, σόδα, βανίλια) και τα ανακατεύουμε καλά.
    2. Χτυπάμε στο μίξερ ( με φτερό) σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη.
    3. Όταν αφρατέψει το μείγμα ,χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά να ενωθούν με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
    4. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μισό μείγμα από τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε σε αργή ταχύτητα.
    5. Παράλληλα ρίχνουμε το ξινόγαλα με το ξύδι σιγά–σιγά.
    6. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα στέρεα υλικά μας και το κόκκινο χρώμα
    7. Ψήνουμε στους 170° C στον αέρα ( σε προθερμασμένο φούρνο) για 50΄περίπου.
    8. Μέχρι να ψηθεί το cake , ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα.
    9. Χτυπάμε το βούτυρο μόνο του στο μίξερ με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 6-7 λεπτά, να αφρατέψει και να ασπρίσει.
    10. Χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
    11. Προσθέτουμε λίγο λίγο το τυρί κρεμά.
    12. Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε για 5΄ την κρέμα μας να αφρατέψει.
    13. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσουμε.

    Στήσιμο Τούρτας

    1. Έχουμε τρία φύλλα κέικ,η δική μου εκδοχή έχει τρεις στρώσεις κέικ και κρατάω τα κομμάτια που έχουν περισσέψει για τη διακόσμηση (το θρυμματίζω στο μπλέντερ).
    2. Είναι πολύ σημαντικό μόλις στήσουμε τις εσωτερικές στρώσεις του κέικ να το βάλουμε στο ψυγείο για μια ώρα ή στη κατάψυξη για μισή ωρα,να κρυώσει για να μπορέσει να σταθεί σωστά.
    3. Με μια παλέτα ή σπάτουλα καλύπτουμε τη τούρτα μας περιμετρικά και διακοσμούμε με τριμμένο κέικ.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές