ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Carrot cake
Το carrot cake είναι ένα από τα τρία πιο αγαπημένα μου γλυκά. Έχω ψάξει πάρα πολύ και δοκίμασα αρκετές συνταγές μέχρι να καταλήξω στη συγκεκριμένη, που πιστέψτε με, είναι η καλύτερη!
- Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη Cake
- 140γρ. ζάχαρη λευκή
- 2 αβγά
- 150γρ. βούτυρο κλαριφιέ (διαυγές βούτυρο)
- 240γρ. καρότα τριμμένα (στον χοντρό τρίφτη)
- 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10γρ. κανέλα
- 1/2 κ.γ baking powder
- 1/4 κ.γ μαγειρική σόδα
- 75γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε μορφή πούδρας
- 1/4 κ.γ αλάτι
Κρέμα Τυριού
- 80γρ. κρέμα γάλακτος
- 150γρ. λευκή σοκολάτα
- 190γρ. κρέμα τυρί
- 110γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε κατά προτίμηση με την προετοιμασία της κρέμας τυριού, γιατί πρέπει να μείνει για ένα βράδυ στο ψυγείο.
- Αφήνουμε το τυρί κρέμα σε απορροφητικό χαρτί, για 20΄περίπου, να βγάλει τα υγρά του πριν το χρησιμοποιήσουμε.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη σπασμένη λευκή σοκολάτα, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε με το μπλέντερ χειρός.
- Τελευταίο προσθέτουμε το βούτυρο, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μπλέντερ.
- Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη, την οποία θα την πιέσουμε να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Λιώνουμε ,σε χαμηλή φωτιά περισσότερο βούτυρο από τα 150γρ που θα χρησιμοποιήσουμε και το αφήνουμε στην άκρη, ώστε να διαχωριστούν στο κάτω μέρος τα στερεά λευκά κατάλοιπα του γάλακτος. Το κίτρινο καθαρό λίπος είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας.
- Ζυγίζουμε και κρατάμε τα 150γρ. βούτυρο κλαριφιέ που χρειαζόμαστε.
- Σε ένα μπολ ενώνουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι ,την πούδρα αμυγδάλου, κανελα,baking,μαγειρικη σόδα και αλάτι)
- Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να διογκωθούν.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και τα τριμμένα καρότα.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο ακόμα.
- Χρησιμοποιούμε μια ορθογώνια φόρμα κέικ 28-30εκ. και ψήνουμε στους 160°C στον αέρα για 30΄περίπου. Αν θέλετε να μοιράσετε το μείγμα σε θήκες για cupcakes, θα σας βγάλει 12-15 τεμάχια και θα τα ψήσετε λιγότερο χρόνο.
- Αφήνουμε το κέικ μας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ξεφορμάρουμε.
- Απλώνουμε την κρέμα τυριού στην επιφάνεια του κέικ, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγα σπασμένα καρύδια και για τελευταία πινελιά στο γλυκό μας βάζουμε δύο μικρά καρότα από ζαχαρόπαστα.
- Αν θέλετε να ετοιμάσετε μια τούρτα carrot cake με στρώσεις θα διπλασιάσετε την συνταγή του κέικ και θα μοιράσετε την ζύμη σε δύο στρογγυλά ταψάκια 18-20 εκ. διάμετρο.
- Μόλις κρυώσουν τα δύο κέικ, τα κόβουμε οριζόντια στη μέση και με αυτό τον τρόπο έχουμε έτοιμα τέσσερα παντεσπάνια για την τούρτα μας.
- Στην τούρτα χρειαζόμαστε μια πιο σταθερή κρέμα τυριού, θα βρείτε, χωρίς υπερβολές, την καλύτερη κρέμα στην συνταγή μου για red velvet
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές