ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Vegan τάρτα σοκολάτα
Όταν μια τάρτα είναι vegan, έχει σοκολάτα, υπέροχη βάση με super foods και δεν της λείπει τίποτα σε γεύση.. τότε έχεις φτιάξει το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού. Είναι μία vegan τάρτα χωρίς ψήσιμο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό στρογγυλό τσέρκι αν δεν έχουμε ταρτιέρα και το σημαντικότερο από όλα, το γλυκό αυτό είναι γεμάτο super foods.
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Βάση
- 18 χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια
- 150γρ κάσιους
- 60γρ ινδική καρύδα
- 20γρ κακάο
- 1κ.γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι
Vegan γκανάς
- 300γρ ψιλικκομένη κουβερτούρα υγείας 72% κακάο της ΙΟΝ
- 240γρ φυτική κρέμα γάλακτος
- 2κ.σούπας λάδι καρύδας
- 60γρ άχνη ζάχαρη
- Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Η βάση της τάρτας γίνετε μέσα σε 5΄. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της βάσης μέσα στο μπέντερ ,τα αλέθουμε πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι.
- Σε ένα τσέρκι με 20εκ διάμετρο στρώνουμε πρώτα ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και από πάνω απλώνουμε τη ζύμη, με τα χέρια μας. Δεν χρειαζόμαστε πλάστη είναι πολύ εύκολο να στήσουμε τη βάση με τα χέρια.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την γκανάς σοκολάτα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα,τη βανίλια και το λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε τη γκανάς με ένα ραβδομπλέντερ ή με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί πολύ καλά.
- Αφήνουμε την γκανάς σοκολάτας στο ψυγείο, μισή ώρα να σφίξει για να μπορέσουμε να διακοσμήσουμε την τάρτα.
- Χρησιμοποιούμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ για να διακοσμήσουμε την τάρτα μας.Αν δεν έχουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής ,απλώνουμε τη γκανάς με ένα κουτάλι. Eίναι τόσο απλό και γευστικό γλυκό που δεν χρειάζεται να έχουμε ιδιαίτερα εργαλεία ζαχαροπλαστικής.
- Η τάρτα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να την καταναλώσουμε άμεσα, χωρίς ενοχές.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές