ΣΥΝΤΑΓΕΣ
brownies χωρίς ζάχαρη και γλουτένη
Aυτή η συνταγή είναι πραγματικά μια αποκάλυψη! Θρεπτικά και σούπερ σοκολατένια gluten free brownies με νιφάδες βρώμης... γιατί η ζωή μπορεί να είναι γλυκιά και σοκολατένια ακόμα και αν δεν τρώμε ζάχαρη ή γλουτένη.
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 450γρ. γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας
- 120γρ σιρόπι σφενδάμου
- 2κ.σούπας φυστικοβούτυρο
- Βανίλια
- 220γρ. νιφάδες βρώμης
- 3κ.σούπας ION κακάο
- 1κ.γλυκού baking powder
- 1κ.σούπας λιναρόσπορο
- 180γρ. ION DARK κλασική με στέβια ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε την συνταγή μας προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C γιατί η υπόλοιπη διαδικασία για το γλυκό μας είναι πολύ γρήγορη.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα βαθύ ταψί 25-20εκ.
- Για το μείγμα του brownie ξεκινάμε ενώνοντας σε ένα μπολ τις νιφάδες βρώμης με το baking και την βανίλια.
- Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ομογενοποιούμε, με ένα σύρμα χειρός το αμυγδαλόγαλα, το σιρόπι σφενδάμου,το φυστικοβούτυρο, το κακάο και τον λιναρόσπορο.
- Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα και στο τέλος ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον αέρα , στους 170°C για 35΄περίπου.
- Αφήνουμε το γλυκό μας σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και κόβουμε σε οχτώ κομμάτια.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές