ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Vegan μπισκότα με κακάο και καρύδα
Νηστίσιμα ή vegan, όπως κι αν τα ονομάσουμε, είναι υγιεινά και πεντανόστιμα.
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 100γρ λάδι καρύδας
- 170γρ ζάχαρη καστανή
- 80γρ ινδική καρύδα
- 20γρ ΙΟΝ κακάο σκόνη
- 100γρ γάλα καρύδας
- 170gr κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1κ.γλυκού κοφτό baking powder
- Μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πάντα ξεκινάμε, ενώνοντας τα στερεά υλικά μας: το αλεύρι, το κακάο, την καρύδα και το baking. Αυτό το κάνουμε για δυο λόγους. Ο πρώτος σχετίζεται με την καλή οργάνωση και την εξοικονόμηση χρόνου· ο δεύτερος έχει να κάνει με τη σωστή ομογενοποίηση των υλικών, όταν αυτά θα ανακατευτούν στο μίξερ.
- Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, το λάδι καρύδας και τα ανακατεύουμε καλά με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά στην ίδια ταχύτητα, μέχρι αυτά να ενωθούν σε ζυμάρι.
- Πλάθουμε με τη ζύμη μας ένα μπαστούνι 25εκ., το τυλίγουμε καλά με ένα αντικολλητικό χαρτί και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
- Κόβουμε 16-18 τεμάχια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικο χαρτί.
- Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα, στους 160˚C για 15΄περίπου.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά, τα μπισκότα μας να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε ένα βάζο κλεισμένο αεροστεγώς.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές