ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Vegan cookies με κακάο και καρύδα

vegan-cookies.jpg

Νηστίσιμα ή vegan, όπως κι αν τα ονομάσουμε, είναι υγιεινά και πεντανόστιμα.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 100γρ λάδι καρύδας
    • 200γρ ζάχαρη καστανή
    • 80γρ ινδική καρύδα
    • 20γρ κακάο σκόνη
    • 100γρ γάλα καρύδας
    • 170gr κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1κ.γλυκού baking powder
    • Μια πρέζα αλάτι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Πάντα ξεκινάμε, ενώνοντας τα στερεά υλικά μας: το αλεύρι, το κακάο, την καρύδα και το baking. Αυτό το κάνουμε για δυο λόγους. Ο πρώτος σχετίζεται με την καλή οργάνωση και την εξοικονόμηση χρόνου· ο δεύτερος έχει να κάνει με τη σωστή ομογενοποίηση των υλικών, όταν αυτά θα ανακατευτούν στο μίξερ.
    2. Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, το λάδι καρύδας και τα ανακατεύουμε καλά με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα.
    3. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
    4. Στο τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά στην ίδια ταχύτητα, μέχρι αυτά να ενωθούν σε ζυμάρι.
    5. Πλάθουμε ένα μεγάλο μπαστούνι, το τυλίγουμε καλά με ένα αντικολλητικό χαρτί και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
    6. Κόβουμε μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικο χαρτί.
    7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα, στους 160˚C για 15΄περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές