ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Vegan μπισκότα με κακάο και καρύδα

vegan chocolate cookies.jpg

Νηστίσιμα ή vegan, όπως κι αν τα ονομάσουμε, είναι υγιεινά και πεντανόστιμα.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 100γρ λάδι καρύδας
    • 170γρ ζάχαρη καστανή
    • 80γρ ινδική καρύδα
    • 20γρ ΙΟΝ κακάο σκόνη
    • 100γρ γάλα καρύδας
    • 170gr κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1κ.γλυκού κοφτό baking powder
    • Μια πρέζα αλάτι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Πάντα ξεκινάμε, ενώνοντας τα στερεά υλικά μας: το αλεύρι, το κακάο, την καρύδα και το baking. Αυτό το κάνουμε για δυο λόγους. Ο πρώτος σχετίζεται με την καλή οργάνωση και την εξοικονόμηση χρόνου· ο δεύτερος έχει να κάνει με τη σωστή ομογενοποίηση των υλικών, όταν αυτά θα ανακατευτούν στο μίξερ.
    2. Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, το λάδι καρύδας και τα ανακατεύουμε καλά με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα.
    3. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
    4. Στο τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά στην ίδια ταχύτητα, μέχρι αυτά να ενωθούν σε ζυμάρι.
    5. Πλάθουμε με τη ζύμη μας ένα μπαστούνι 25εκ., το τυλίγουμε καλά με ένα αντικολλητικό χαρτί και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
    6. Κόβουμε 16-18 τεμάχια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικο χαρτί.
    7. Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα, στους 160˚C για 15΄περίπου.
    8. Αφήνουμε για λίγα λεπτά, τα μπισκότα μας να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε ένα βάζο κλεισμένο αεροστεγώς.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές