ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Cookies με βρώμη

cookies.jpg

Υγιεινά μπισκότα χωρίς βούτυρο και αβγά, ιδανικά για να συνοδέψουν τον πρωινό μας καφέ!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 140γρ. ελαιόλαδο
    • 100γρ. ζάχαρη καστανή
    • 50 γρ. χυμός πορτοκάλι
    • 180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 120γρ. νιφάδες βρώμης
    • 1κ.γλυκού baking powder
    • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • Κανέλα
    • 80γρ. αμύγδαλα σπασμένα
    • 90γρ. cranberries
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι, τη βρώμη, την κανέλα, το baking.
    2. Αρχικά, στον κάδο του μίξερ βάζουμε το λάδι, το πορτοκάλι, τη ζάχαρη καθώς και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
    3. Προσθέτουμε το μείγμα με τις σκόνες και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
    4. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα με τα cranberries και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
    5. Γενικά, τις ζύμες που έχουν λάδι δεν τις «κουράζουμε» πολύ. Έτσι κι αυτή δεν τη χτυπάμε για πολλή ώρα.
    6. Έπειτα, πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα 65 γραμμ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
    7. Τέλος, ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160˚C στον αέρα για 20΄ περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές